Inför Växjö - Leksand
Publicerad: 2021-11-06
Under lördagskvällen är det dags för ny toppmatch i VIDA Arena då Leksand kommer på besök till staden. Matchen är den sista innan ett matchuppehåll på närmare två veckor.

Växjö bröt sin förlustsvit senast då man lyckades hemmabesegra Brynäs med 3–1. Andrew Calof gav Lakers ledningen i slutet av den andra perioden och med 3:01 kvar av den tredje perioden satte Tobias Reider 2–0. Brynäs reducerade en dryg minut senare innan Ludvig Claesson fastställde slutresultatet till 3–1 i tom kasse.

I kväll är det dags för ny hemmafajt då topplaget Leksand kommer på besök. Dalmasarna ligger trea i tabellen, fyra poäng före Växjö. Laget har haft en strålande form på slutet, men fick senast se sin segersvit brytas då Djurgården blev för svåra.

Växjö och Leksand har hunnit med att mötas en gång tidigare under säsongen. Den matchen spelades i Leksand, där Lakers till slut stod som segrare med 3–2 efter förlängning efter att Julius Nättinen avgjort. Finländaren blev för övrigt tvåmålsskytt i matchen.

De båda lagen möttes fyra gånger under fjolårets säsong:

• 08-10-20 | Leksand – Växjö 0–2
  • 10-12-20 | Växjö – Leksand 4–3
  • 16-01-21 | Leksand – Växjö 1–2
  • 04-02-21 | Växjö – Leksand 2–3 efter förlängning

Växjö vann tre av fyra matcher under den passerade säsongen, där man även lyckades ta poäng i den enda förlustmatchen. Lakers har således trivts bra mot Leksand under den senare tiden.

Under lördagskvällen lär vi få se två lag som kommer göra allt för att kamma hem samtliga poäng och gå till långledighet med en seger i bagaget. Det finns således alla förutsättningar för att aftonens toppmatch ska bli en sevärd tillställning.

Kvällens match spelas i VIDA Arena med nedsläpp 18:00. Arenan öppnar redan 16:00. Välkomna då!