J20: En vinst – en förlust
Publicerad: 2018-11-27
Växjö spelade två hemmamatcher under helgen där det blev förlust under lördagen och vinst under söndagen.

I helgen spelade Växjö två matcher som båda ägde rum på hemmais. Under lördagen var det derby mot HV71, som slutade med en uddamålsförlust, och under söndagen var det Frölundas tur att gästa Växjö Ishall. Den matchen vann Växjö med 3-1 efter att man gjort två av målen under slutakten.

Lördagens match mot HV71 bjöd på mycket mål och målchanser. Matchen var svängning och underhållande. Växjö tog ledningen tidigt, men gästerna vände genom tre raka mål. Därefter reducerade Simon Svensson för Lakers, men HV71 återtog direkt sin tvåmålsledning minuten senare. Jönköpingslaget utökade även sin ledning till 5-2 innan Växjö reducerade två gånger om. Närmare än så kom dock inte hemmalaget utan fick se sig besegrade med uddamålet 4-5.

Skott: 41-40 (8-19, 15-9, 18-12)

Under söndagen väntade ny match då Frölunda kom på besök. Ställningen var 1-1 inför den tredje perioden, men väl där växlade Växjö upp och kunde vinna slutakten med 2-0 och matchen med 3-1. Jakob Heljemo satte 2-1 och Filip Cederqvist skickade in 3-1-pucken i tom kasse.

• 0-1 (01:31) Isac Andersson assist Karl Henriksson, Lucas Raymond
  • 1-1 (02:36) Tom Fridén assist Martin Fridén, Yegor Alanov
  • 2-1 (46:15) Jakob Heljemo assist Mathias Kemppi, William Svensson
  • 3-1 (59:11) Filip Cederqvist assist Pavol Regenda – 5/6

Skott: 38-27 (15-7, 8-14, 15-6)

Efter helgens resultat ligger Växjö på en femteplats i tabellen. Laget har skrapat ihop 32 poäng på 22 matcher och är endast två poäng bakom fyran Örebro. Laget är dock bara två poäng före sexan Södertälje, tre poäng före sjuan Färjestad och fyra poäng före åttan Rögle. Så pass jämn är tabellen kring strecket.

Växjö spelar sin nästa match onsdagen den 28 november. Matchen spelas, likt helgens två, i Växjö Ishall. Denna gång gästar nästjumbon Karlskrona.