• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar
Söndag Sön 18 Mars Mar
Tisdag Tis 20 Mars Mar
Torsdag Tor 22 Mars Mar
Lördag Lör 24 Mars Mar
Måndag Mån 26 Mars Mar
Måndag Mån 2 April Apr
Onsdag Ons 4 April Apr
Fredag Fre 6 April Apr
Söndag Sön 8 April Apr
Tisdag Tis 17 April Apr
Torsdag Tor 19 April Apr
Lördag Lör 21 April Apr
Idag 22 April Apr
Tisdag Tis 24 April Apr
Torsdag Tor 26 April Apr
Lördag Lör 28 April Apr

Inför Växjö – Bern

12 december 2017 12:00
Inför

Ikväll ska dubbelmötet mot Bern i Champions Hockey League-kvartsfinalen avgöras. Växjö ska försöka vända ett 2-3-underläge till avancemang hemma i VIDA Arena.


SHL har tagit landslagsuppehåll, men Champions Hockey League fortsätter med kvartsfinalsmatcher ikväll. Bern kommer på besök till Växjö i afton i match två i dubbelmötet där allting ska avgöras. Förutsättningarna är således enkla inför matchen i VIDA Arena ikväll. Lyckas Lakers vinna med två mål eller flera avancerar man till semifinal. Skulle man däremot bara vinna med uddamålet går kvällens match till förlängning. Det schweiziska laget Bern går vidare vid ett oavgjort resultat eller seger i afton.

I den första matchen tog Bern tidigt ledningen med 1-0 för att sedan utöka den till 2-0 under mellanakten. Växjö kom tillbaka starkt under slutakten där Linus Fröberg först reducerade och några minuter senare kvitterade Robert Rosén hemmalagets ledning. Med 4.25 kvar av matchen tog dock schweizarna ledningen på nytt och vann till slut med uddamålet 3-2.

Sedan senaste mötet mot Bern har Växjö hunnit med att spela två SHL-matcher där båda har slutat med tre poäng. Först bortabesegrade man Färjestad i seriefinalen med uddamålet 5-4 i en underhållande match för att sedan vände 0-1 till 3-1 hemma mot Örebro ett par dagar senare.

Bern har också spelat två matcher sedan förra veckans möte mot Lakers. Båda dessa matcher slutade med ett oavgjort resultat efter ordinarie speltid där man sedan föll hemma mot Servette med 3-4 efter förlängning för att sedan besegra Lausanne borta med 3-2 efter övertid. Faktum är att Bern har fyra raka oavgjorda matcher i den inhemskaligan.

Ikväll är det vinna eller försvinna som gäller för Lakers. Efter matchen i afton tar Växjö dessutom matchledigt till nästa tisdag då SHL drar igång igen efter landslagsuppehållet.

Passa på att gå på slutspelshockey i VIDA Arena i afton och heja fram Lakers till en semifinalplats i Champions Hockey League. Kvällens match har nedsläpp 18.30 och arenan öppnar redan 16.30. Ni är hjärtligt välkomna då!