J18: Lakers ny serieledare
Publicerad: 2018-01-22
J18
Växjös J18-lag fortsätter att vinna match efter match. Under söndagen besegrade man den dåvarande serieledaren Borås med 6-3 på hemmaplan och tog därmed över serieledningen.

Under söndagen bjöds det på seriefinal i Växjö Ishall när Lakers tog sig an den dåvarande serieledaren Borås. Det var en målrik och häftig tillställning där till slut Växjö kunde vinna och på så vis ta över serieledningen trots att man spelat en match mindre än tvåan Borås.

Borås öppnade dock matchen bäst och gjorde 1-0 redan efter knappt tre minuters spel. Målet tillkom i numerärt överläge. Några minuter senare kvitterade Noah Angesved gästernas ledning och därefter tryckte Växjö på alltmer mot Karl Sjöbergs mål i bortalaget, utan att lyckas peta in någon mer puck under de första 20 minuterna.

Växjö fick istället utdelning i början av mellanakten när Rasmus Augustin prickade in 2-1 assisterad av poängmaskinerna Mathias Kemppi och Filip Cederqvist. Ledningen varade dock bara i drygt en minut innan Philip Svensson kvitterade för gästerna. Båda lagen radade upp fina målchanser under mellanakten men det dröjde ändan till 23 sekunder återstod av perioden innan vi fick se matchens nästa mål. Mathias Kemppi lyckades då överlista Sjöberg i bortamålet och självklart var det Cederqvist som stod för förarbetet.

Borås kom ut starkt i den tredje perioden i jakten på en ny kvitteringspuck och tvingade Växjö att ta timeout redan efter 3.40. Efter knappt halva perioden spelad kvitterade gästerna, men endast 27 sekunder senare återtog Lakers ledningen då Gustav Kapborg satte 4-3. Av bara farten gjorde David Chronvall 5-3 innan Rasmus Augustin kunde sätta sitt andra mål för kvällen och spika slutresultatet till 6-3 i powerplay.

Segern mot Borås innebär att Lakers numera är etta i tabellen efter fyra raka segrar och maximala tolv poäng. Borås ligger tvåa, på samma poäng som Växjö, men har spelat en match mer.