Lördag Lör 26 Februari Feb
Tisdag Tis 1 Mars Mar
Torsdag Tor 3 Mars Mar
Lördag Lör 5 Mars Mar
Tisdag Tis 8 Mars Mar
Torsdag Tor 10 Mars Mar
Lördag Lör 12 Mars Mar
Tisdag Tis 15 Mars Mar
Tisdag Tis 22 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Fredag Fre 1 April Apr
Söndag Sön 3 April Apr
Tisdag Tis 5 April Apr
Torsdag Tor 7 April Apr
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt

Förlust mot Skellefteå men en poäng med hem

9 januari 2021 20:45
Referat

Växjö Lakers lördagsresa gick till Västerbotten för returmöte mot Skellefteå AIK. Ett gästande lag som tappat både Drury och Melart inför, tar ändå med sig en poäng hem.


Svår match väntade i back-to-back mötet del 2 mot Skellefteå AIK. Men det är faktiskt gästerna som kommer ut med mest energi och tar taktpinnen direkt. Man är påkopplade och vinner både dueller och tekningar. Efter 1.28 tvingar Joakim Lindström till en tvåa för hakning.

När man inleder som Lakers gör så brukar det vara så att belöningen finns runt hörnet. Och runt hörnet är redan efter 1.41 när gästerna rullar upp snyggt i hemmalagets zon. Emil Pettersson levererar pucken tillbaka till Joel Persson som kliver in i banan och hänger en välplasserad projektil bakom Lindvall.

Lakers fortsätter att se pigga ut och man går verkligen för nästa. Trots att man på vägen får lite grus i maskineriet när Pontus Holmberg tar en offensiv utvisning. Men gästerna fortsätter även i boxplay att visa hög moral och arbetsvilja.

Man klarar av den prövningen på ett bra sätt och bara minuter efter man blivit fulltaliga hittar Pontus Holmberg ett fint spel med Calof, som skjuter och på sin egen retur trycker in 2-0 till gästerna efter 9.31.

Efter målet tappar Lakers lite av sin intentitet som man vissat de första 10 minuterna. Och ganska snabbt efter utökningen åker Rosén ut på interference. Och även om hemmalaget inte får utdelning i sitt andra PP, så har man ett bättre tryck, samtidigt som man ser att gsäterna har svårare att få ut pucken ur egen zon.

Och detta gäller även i spelet 5 mot 5. De sista 10 minuterna blir jobbiga för gästerna. Efter att man misslyckats att få ut pucken ett antal gånger så hittar Skellefteå fram till Kiiskinen fram för Källgren som får trycka både 2 och 3 gånger innan reduceringen sitter. Målet från Kiiskinen kommer efter 14.34.

Sista 5 minuterna ser ungefär likadana ut. Lakers får försvara sig mycket och är lite tröga med pucken i egen zon, vilket ger Skellefteå många turnovers nere i Lakers zon. Man lyckas dock att hålla hemmalaget på utsidan, och dom får jobba för att hitta in med skott på Källgren. Skotten vinner hemmalaget med 10-7.

Även den andra perioden startas på ett positivt sätt från gästande Lakers. Man åker mycket skridskor och sätter hög press på hemmalagets backar. I mitten av perioden har vi en situation där Lakers spelare signalerar för mål, men tydligt är att domarna inte hittar någon puck som är över mållinjen, så någon utökning från gästerna får vi inte.

Vi ser mycket ställningskrig i den andra perioden, men det är ganska skralt på öppna målchanser. Efter 15.11 tar Karlström en utvisning när han tar med sig pucken med sluten hand. Och trots ett riktigt bra boxplay igen så lyckas ändå hemmalaget kvittera med bara 10 sekunder kvar av PP spelet. Målskytt är Jesper Frödén efter 17.01.

I slutet får efter många om och men äntligen gästerna en utvisning med sig och får avsluta perioden i numerärt överläge. Dock utan något nätrassel bakom Lindvall. Skotten vinns denna period av gästerna med 10-15.

Den sista perioden blir som förra matchen ett ställningskrig där båda lagen spelar väldigt tight i egen zon. Lakers får en jättechans att ta sig tillbaka i ledningen efter 6.09 när Albin Sundsvik blir utvisad för en hakning. Och gästerna skapar en del vassa lägen utan att få hål på Lindvall.

Istället blir Skellefteå fulltaliga och bara 20 sekunder senare hittar Niclas Burström nätet bakom Källgren och efter 8.28 har hemmelaget fullbordat vändningen i matchen.

Men gästerna visar direkt att man inte kommer lägga sig ner och ge bort detta, utan man trumma på, ökar intensiteten och offerviljan. Och i en spelvändning är Richard Gynge tillräckligt aggressiv och vinner kampen om pucken över hemmalagets back. Han tar, som en målskytt alltid gör, pucken direkt mot mål, vinklar ut klubban och lyfter in kvitteringen i bortre krysset.

Mycket grinade emot ikväll kändes det som. Mål, som ganska tydligt i efterhand visar att pucken var inne men blev bortdömt, samt ett antal situationer som borde varit utvisning. Men med den där rätta inställningen och viljan tar man detta till OT till trots, och trots ett litet manfall.

I den fjärde minuten kommer avgörandet när först Karlström kommer fri, och missar. Hemmalaget vänder med Joakim Lindström, som lyckas dra med sig två Lakers spelare bakom mål, och vinklar in den vid första stolpen till Adam Wilsby som bara kan lätta in pucken. Bonuspinnen stannar i Västerbotten, men en poäng följer med hem till Småland.

Nästa match ser vi hemma i Vida Arena på torsdag när serieledande Rögle BK kommer på besök. Nedsläpp kl 19.00.