Profilen: Johan Andersson
Publicerad: 2012-11-12

Johan ”Bois” Andersson spelar sitt vanliga energikrävande spel i Växjö Lakers och nu har han också fått en specialroll i power play.

– Min roll har aldrig varit och kommer aldrig att bli att styra ett power play, utan jag ska stå framför mål och göra det jobbigt för målvakten. Jag ska vara där och skymma och styra, säger han.

– Jag har nog aldrig haft den rollen tidigare så utpräglat. Jag har stått framför mål ibland när vi spelade i HockeyAllsvenskan, men då stod jag ofta lite högre upp i slottet för att kunna skjuta. Det är en bonus för mig att spela i power play och det är många spelare som slåss om de platserna, så vi får se om jag får fortsätta efter uppehållet. 

Johan Andersson står inte bara framför mål för sin fysik - Johan är dessutom duktig på att snacka på isen. Munnen går i ett och motståndarna blir irriterade. Vad han säger talar han inte om.

Efter förluster är Johan dock tyst.

– Efter en förlust så är jag inte rolig att umgås med, då säger jag inte så mycket. Jag grubblar väldigt mycket när det går dåligt, funderar på vad som gick snett och vad man kan göra annorlunda. Det blir en del ältande. Det är svårt att släppa ishockeyn när det går dåligt, det är enklare när det går bra för då flyter allt bara på, säger ”Bois”.

– Tjejen är kanske inte så nöjd när man kommer hem efter en förlust. Man får titta på en film eller något som gör att man tänker på annat och kan slappna av. Det har ju varit en del förluster i höst så det har inte varit helt enkelt. 

Det blir ganska mycket hockey i livet...?
– Sedan serien startade känns det nästan som att det bara varit ishockey faktiskt. Som jag sa: när det går tungt är det svårt att släppa ishockeyn. Även om man håller på med det roligaste som finns så är det ett jobb - och går det inte bra så är det klart att det påverkar. Man får försöka lägga det bakom sig, men innerst inne så påverkas man. Vi hade sex raka förluster vid ett tillfälle, det är klart att man grubblar då. 

Innan uppehållet vann Växjö Lakers med 3-0 mot AIK. 

– Det var den bästa stämningen i VIDA Arena sedan arenan byggdes, publiken var fantastisk. Och det var på tiden att vi tog första trepoängaren hemma, det var viktigt för alla, säger Johan.

Det känns bra?
– Absolut. Det var lite turbulent ett tag när vi låg sist och hade problem i power play, men nu har vi fått ordning på det mesta och kan blicka uppåt.

Bra eller dåligt med uppehåll då?
– Det är nog lite både och. Vi är inne i en bra trend med poäng i många matcher i rad så därför kanske det hade varit skönt att spela vidare, å andra sidan får Sam (Hallam) lite mer tid på sig att nöta in detaljer, den chansen har han knappt fått eftersom det varit matcher hela tiden sedan han tog över. 

Nu är det en tuff period med tolv matcher på fyra veckor?
– Som ishockeyspelare vill man spela matcher så det är bara att köra. Vi tänker inte på att det är ett intensivt schema, utan vi tar match för match som de kommer.

Närmast väntar hemmamatch mot Modo.

– Vi har spelat bättre och bättre och har något bra på gång. Vi gör lite fler mål och har fått igång vårt power play. Det blir en tuff match mot Modo men vi tror givetvis på hemmaseger, säger Johan Andersson. 

Matchen mot Modo startar 19.00 tisdagen 13 november. Arenan öppnar redan 17.00 - välkomna då!

» Boka biljett 
» Restaurangbokning 

Mellan 17.00 och 18.00 är det Happy Hour i arenan med 25% rabatt på mat och dryck.
» Läs mer om Happy Hour 

Under matchen mot Modo firar Växjö Lakers också 15 år!
» Växjö Lakers 15 år

Redaktör Jonas Gustavsson