J18: Tre poäng mot Mariestad
Publicerad: 2019-10-04
J18
Under torsdagskvällen tog Växjö tre poäng borta mot Mariestad. Lakers vann matchen med klara 5-2 efter att såväl Henrik Hallberg som Arvid Kruukka blivit tvåmålsskyttar i fajten.

Växjö fortsätter att vinna matcher i J18 Elit Södra. Under torsdagskvällen tvålade man dit Mariestad på bortaplan och vann till slut matchen med 5-2 efter att Henrik Hallberg och Arvid Kruukka svarat för två mål vardera i fajten.

Lakers tog omgående ledningen i matchen då Arvid Kruukka satte 1-0 redan efter 5.21. 1-0-målet gjordes i numerärt överläge. Den första perioden innehöll flera kvalificerade målchanser åt båda håll, men Kruukkas mål blev periodens enda.

I den andra perioden fick återigen Växjö en bra start målmässigt. Istället för powerplay så hittade man nätmaskerna i numerärt underläge när Henrik Hallberg satte 2-0 bakom Melvin Björklund i hemmamålet. Några minuter senare fick Mariestad en ny chans i powerplay och denna gång lyckades man spräcka nollan på en storspelande William Håkansson i Växjö-målet. Blott 19 (!) sekunder senare återtog Lakers sin tvåmålsledning då Kruukka gjorde sitt andra mål för kvällen.

Den tredje perioden var böljande med många målchanser åt båda håll. Mariestad lyckades reducerade till 2-3 med drygt tio minuter kvar av den ordinarie speltiden och satte således press på gästerna. Hemmalaget tryckte på för en kvitteringspuck, men istället för 3-3 fick vi 4-2 då Hallberg gjorde sitt andra mål för kvällen med 1.45 kvar av perioden. Med 38 sekunder kvar av matchen fastställde sedan Ivar Kjellsson slutresultatet, 5-2, i tom kasse.

Växjö har inlett säsongen starkt och ligger trea i tabellen med 14 inspelade poäng på sex matcher. Lakers ligger en poäng bakom tvåan Frölunda och fyra poäng efter seriesuveräna Linköping.

Skott: 36-45 (13-16, 9-13, 14-16)

På söndag är det dags för match igen då Växjö möter Malmö i VIDA Arena. Malmö ligger femma i tabellen tre poäng bakom Lakers. Senast besegrade man Rögle med hela 10-4.