Publicerad: 2019-09-16
I helgen inledde J20 säsongen 2019/20 med två matcher mot Karlskrona och HV71. Växjö åkte dessvärre på två uddamålsförluster efter stor dramatik.

Så var äntligen J20:s säsong 2019/20 igång. I helgen spelade Växjö två matcher där det dessvärre blev uddamålsförlust i båda efter stor dramatik.

Premiärförlust mot Karlskrona

Under lördagen gästade Karlskrona i Växjö Ishall. Efter en mållös första period exploderade det i mellanakten då vi fick bevittna hela fem mål. Karlskrona inledde målskyttet innan Lakers vände till 2-1 genom mål av Hugo Wirell och Mathias Kemppi. Innan perioden var till ända hade gästerna vänt tillbaka matchen till en 3-2-ledning.

Växjö jagade en kvitteringspuck i den tredje perioden och lyckades också få in 3-3 då Rasmus Järvelin kvitterade i powerplay efter 9.20. Därefter fick vi inte fler mål under den ordinarie matchtiden och kampen gick därmed till förlängning. Väl under övertiden avgjorde Karlskrona redan efter 1.29 och tog därmed två poäng medan Lakers fick nöja sig med en.

Uddamålsförlust i derbyt

Under söndagen var det dags för ny match, denna gång borta mot rivalen HV71. Derbyt var minst sagt underhållande och innehöll hela elva fullträffar. HV71 gjorde dock sex av målen och Lakers fem, vilket betydde att Växjö föll med uddamålet för andra matchen i rad.

Växjö fick dock en kanonstart på matchen då Lucas Edmonds gjorde 1-0 redan efter 4.10. Därefter gjorde HV71 två raka mål innan Lukas Söderlund kvitterade till 2-2. HV71 tog dock snabbt ledningen på nytt och gick till pausvila med en 3-2-ledning.

I den andra perioden gjorde båda lagen ett varsitt mål i powerplay och ställningen var således 4-3 till HV71 inför slutakten. Växjös enda mål i perioden prickades in av Mathias Kemppi.

Samme Kemppi kvitterade till 4-4 i början av den tredje perioden. Därefter gjorde Jönköpingslaget två raka mål och ryckte således till sig en tvåmålsledning. Lucas Edmonds, som öppnade målskyttet i matchen, reducerade med 1.57 kvar av den ordinarie speltiden, men närmare än så kom inte Lakers trots spel 6-mot-5 under slutminuterna.

Växjö spelar härnäst onsdagen den 18 september då Linköping väntar på bortais. Linköping har inlett säsongen starkt med två vinster och sju poäng på de tre inledande matcherna. Med den poängnoteringen ligger Linköping tvåa i tabellen, en poäng bakom serieledaren Malmö.