Lakers straffade LHC på bortaplan
Publicerad: 2020-09-26
Bussen styrde med Lakers i lasten till SAAB Arena i Linköping under lördagen, där gästerna tog med sig 2 poäng hem, med Fredrik Karlström som tvåmålsskytt.

Växjö Lakers ser hungriga ut inledningsvis och man åker mycket skridksor och sätter hård press på hemmalaget högt upp i banan. Man gör att Linköping börjar tappa puckar i egen zon, och man kan hela tiden vända tidigt i banan. Redan 54 sekunder in så får man betalt när Linköpings Henrik Törnqvist tar en utvisning.

Lakers får alltså tidigt chansen i numerärt överläge. Och man sätter upp några riktigt bra lägen. Man sätter Niklas Lundström på hårda prov. Men hemmalagets golie står pall och Lakers får ingen utdelning i sitt PP. Men efter utvisningen så fortsätter gästerna att spela riktigt bra och efter 7.36 kommer belöningen när Holmgren hittar Sylvegård som skatar starkt ner mot förlängd mållinje och hittar en framstörtande Karlström som vinklar in pucken till ledning för gästerna.

Men drygt 2 minuter senare åker Tim Erixon ut på 2 minuter och Linköping får chansen i PP. Och dryga 30 sekunder in i detta PP hittar Kärki snyggt fram till Patrik Lundh som behärskat stänker in kvitteringen efter 10.24. Denna utvisning och efterföljande mål skiftar över momentumet lite i matchen. I spelet 5 mot 5 är gästerna bättre men i slutet ser vi dubbla utvisningar på Juuso Vainio som ger hemmalaget mer puck och därmed också mer chanser i slutet av perioden.

Dock ska sägas att Lakers klarar av båda dessa utmaningar och första perioden slutar 1-1 och skotten slutar i gäsrenas fördel med 10-11.

Gästerna kommer ut på samma sätt som början av matchen med ett högt pucktempo och snabba ben. Men perioden börjar också på samma sätt som den första slutade, med utvisningar. Åter igen får LHC en utvisning redan efter 53 sekunder på Broc Little och Lakers spelar åter riktigt bra i sitt PP. Enda negativa är att trissan inte vill in.

Efter 2.33 åker Drury på en 2 minutare för hakning, och efter en kort sekvens 4 mot 4 så får hemmalaget åter ett försök i PP. Men även Victor Fasth ser till att det är tätt mellan stolparna. Växjö får ytterligare en chans i den 8:e minuten, och det blir en del av ett massivt tryck från gästerna där Emil Pettersson skjuter i kryssribban och efter klapp klapp spel skjuter Rosén i ribban och i ryggen på målvakten.

Det grinar lite emot, trissan vill inte in och periode avslutas med att hemmalaget får lite mer av spelet och lite längre anfall. Lakers får lite långa byten de sista 5 minuterna och det ser lite jobbigare ut. Perioden slutar 0-0 och gästerna vinner skotten med 7-12.

Lakers fortsätter att föra den här tillställningen även i den tredje ronden. Två utvisningar på hemmalaget och en på Lakers. Bra spel från båda lagen i dessa PP, men ingen utdelning. Målvakterna spikar igen rejält.

Men det är gästerna som maler på och skapar mycket och även om det slutar 0-0 även i den tredje så måste vi ge beröm till Växjö Lakers som verkligen ställe frågorna till Linköping idag. Vi går till en sudden där det är väldigt jämt under alla 5 minuterna. Båda lagen har sina lägen att avgöra.

Men vi får 0-0 även här och vi får istället ett avgörande på straffar där Victor Fasth stänger butiken för den dagen och Karlström hittar nätet en gång vilket räcker för våra killar att ta med sig bonuspinnen hem till Småland. Stort grattis till Karla som med den straffen blir 2 målsskytt denna lördag. Lakers vinner skotten i sita perioden med 5-13 och totalt 29-39.

Nästa match ser vi på torsdag när vi tar emot Rögle BK hemma i Vida Arena. Pucksläpp kl 19.00.