Förlust mot Luleå med 3-2
Publicerad: 2019-03-14
Kvällens match mot Luleå HF blev jämn och tight, men slutade med förlust trots en väl genomförd laginsats av Växjö Lakers.

Första perioden i Coop Norrbotten Arena började med att båda lagen kände lite på varandra, och det skapades ett par chanser på vardera håll så kvällens målvakter fick komma in i matchen från start. 07:26 kom matchens första utvisning, då Brendan Shinnimin fick sätta sig två minuter för en hakning. Växjö var riktigt illa ute två gånger, men utsidan på nätet och Arvid Lundbergs klubba på mållinjen såg till att Lakers klarade av boxplay och blev fulltaliga. Strax efter hade Luleå dessutom en ramträff genom Erik Gustavsson som hade laddat bössan ikväll. Men både Luleå och Växjö har varit starka defensivt under hela säsongen och man släppte inte till så mycket bakåt så här långt i alla fall. Men vi skulle på lite nätrassel innan pausen. Linus Fröberg hittade Shinnimin som kom i bra fart in i offensiv zon, och skottet från Brendan hittade in mellan Lassinanttis högra benskydd och stolpe 19:05. 0-1 efter första perioden, skotten på mål summerades till 8-9, och utvisningarna 1x2 minuter för Växjö Lakers.

Period två startade med samma böljande spel och bra försvarsspel. Men det kändes som att Växjö ändå tillbringade lite mer tid i anfallszon än sina motståndare, och 04:07 kom Luleås första utvisning efter ett långt anfall av Växjö, det var Johan Harju som fick 2 minuter för en crosschecking. Men powerplayet kom av sig då Dominik Bokk åkte ut för en interference 05:34 så vi fick se spel 4-4 en stund sedan blev det powerplay för hemmalaget. Men Lakers box höll tätt och Bokk kom åter in i spel. Efter powerbreak så lyckades hemmalaget få in sitt första skott på mål för perioden. Tyvärr styrdes det på Johan Harjus klubba och ställde Fasth i målet och kvitteringen var ett faktum 13:43. Efter kvitteringen blev det lite gruff mellan Shinnimin och Pontus Själin som båda två fick vars 2 minuter och det blev spel 4-4, och hemmalaget fick in 2.an genom Jack Connolly som frispelades vid Fasth´s högra stolpe. Det var Luleås andra skott på mål i perioden. Efter ledningsmålet så behöll Luleå trycket och man fick till ytterligare 3 skott på mål under nån halvminut. Båda lagen blev fulltaliga och det återstod ett par-tre minuter av perioden som slutade med ett rejält gruff efter en sen tackling av Shinnimin, som skulle få börja tredje perioden på utvisningsbänken 2-0. Skotten på mål blev 5-17 och utvisningarna 3x2 minuter för Växjö respektive 2x2 minuter Luleå.

Tredje perioden började med boxplay för Växjö Lakers. Ett boxplay som genomfördes på ett mycket bra sätt, där Luleå inte kom till så många avslut. Växjö satte fart framåt tidigt i perioden för att få till ett kvitteringsmål, och man skapade en hel del målchanser med Lassinantti spelade bra samtidigt som det öppnade upp för hemmalaget till lite snabba spelvändningar. 06:37 visades Roman Horák ut för en tripping, och återigen var det dags för boxplay för Växjö Lakers. Ett boxplay som innebar ytterligare ett mål från hemmalaget genom Nicklas Olausson som skickade in pucken 08:28. Matchens sista powerbreak kom med 8:11 kvar att spela, och Växjö formerade sig för full fart framåt. Men Luleå stod upp bra och försvarade sig väl. Sam tog time-out med 3:18 kvar på klockan, och plockade ut Fasth samtidigt. Spel 6-5 i ett sista försök att komma ifatt för att slippa åttondelsfinal. 17:43 satte Liam Reddox reduceringen till 3-2. Men Luleå håller undan och vinner denna sista grundseriematch. Statistiken skriver vi ihop till: Mål: 3-2, skott på mål 21-35 och utvisningsminuterna fördelades 2x2 minuter för Luleå och 5x2 minuter för Växjö Lakers.

Nu är det dags för slutspel, håll koll i spelkalendern och se till att säkra din plats: vlh.ebiljett.nu