Säsongen är över efter förlust i match 5
Publicerad: 2019-03-30
Växjö Lakers får se sig besegrade i matchserien efter förlust i Coop Norrbotten Arena med 4-1. Det blir även matchsiffrorna i matchserien.

Vinna eller försvinna är det fortsättningsvis som gäller när kvartsfinal nr 5 ska avgöras i Coop Norrbotten Arena. Ingen Shinnimin (avstängd) och ingen Kiiskinen kommer till spel, och Viktor Andrén fortsätter men den här gången med Fasth i båset.

Matchen börjar bra för gästande Växjö Lakers som spelar tight och nära Luleåspelarna. Och redan efter 30 sekunder åker Erik Gustafsson ut för en delaying the game och Lakers får en jättefin chans att direkt sätta sin prägel på den här matchen. Ett okej PP får vi väl säga, men någon utdelning får vi inte.

Men utvisningen ger ändå matchen till Lakers i detta läget. Det som dock är anmärkningsvärt är att man har oerhört svårt att komma in och få till farligheter på Lassinantti. Vilket skottstatistiken i den första klart och tydligt visar. (8-3)

Växjös spelövertag håller i sig ungefär fram till halva perioden är spelad då Niclas Burström åker ut för en fasthållning. Växjö spelar dock bra i sitt boxplay, men utvisningen ger Luleå momentum som så här långt har lite lättare för att nå fram med farligheter på Andrén.

Och efter 14.53, efter ett långt och tungt anfall av Luleå så snor Emil Larsson åt sig pucken, gör några snygga dragningar där han få bort flera av Växjös spelare och serverar pucken till Erik Gustafsson som ganska enkelt kan ge hemmalaget ledningen. Resten av perioden handlar mest om hemmalaget som skapar några halvchanser, men framför allt har man lättare att få till chanser jämför med gästerna.

Den andra perioden börjar med ett PP för Lakers då Luleås Jack Connolly åkte ut 2 minuter för en fasthållning. Men Lakers har svårt, även i nummerärt överläge att få fram några farligheter på Lassinantti. Luleå klarar även detta underläge.

Spelet är sett över perioden ganska böljande, men det är ändå hemmalaget som får till de längre och jobbigare anfallen. Rent spelmässigt är det dock jämnare. Några större saker händer inte under den andra perioden förrän vi har 1.45 kvar då Julius Junttila åker ut 2 minuter för en fasthållning, och bara 18 sekunder efter så får Oliver Bohm göra honom sällskap när han lite oturligt får upp klubban på näsan på Farley.

Och med bara 6 sekunder kvar av perioden så prickskjuter Erik Gustafsson in sitt och Luleås andra mål för kvällen och uppförsbacken blir lite jobbigare. Skotten slutar 10-10 i den andra perioden.

Inledningen av den tredje perioden börjar Luleå med en man mer. Skapar dock inga farligheter under den tiden, men sedan ser det lite uppgivet ut och Lakers slarvar lite bakom eget mål och Austin Farley snappar upp pucken och serverar Petter Emanuelsson öppet mål och vi har 3-0 i matchen efter 3.03 spelat av den tredje perioden.

Luleå känns i detta läge som övermäktiga och energin verkar saknas hos Växjös spelare. Med 8.41 kvar på klockan ser Junttila ett uppspel som han bryter, men tyvärr på fel sida blå och istället för friläge får vi offside. Tiden rullar ganska fort utan att något egentligen händer. Med 6 minuter kvar och 3-0 på tavlan har Lakers fortfarande enormt svårt att få igång någonting som kan hota hemmalaget.

Vi får två mål till i slutet av matchen när Emil Larsson gör 4-0 och strax efter reducerar Kris Veersteg till 4-1. Men matchen rinner ut och så även säsongen 18/19. Vi i Växjö Lakers Media tar härmed semester och ser fram mot en ny silly vår. Stort tack för den här säsongen och väl mött igen till hösten.