• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 25 Oktober Okt
Lördag Lör 27 Oktober Okt
Tisdag Tis 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 1 November Nov
Lördag Lör 3 November Nov
Tisdag Tis 13 November Nov
Torsdag Tor 15 November Nov
Lördag Lör 17 November Nov
Torsdag Tor 22 November Nov
Lördag Lör 24 November Nov
Onsdag Ons 28 November Nov
Lördag Lör 1 December Dec
Torsdag Tor 6 December Dec
Lördag Lör 8 December Dec
Onsdag Ons 19 December Dec
Fredag Fre 21 December Dec
Onsdag Ons 26 December Dec
Fredag Fre 28 December Dec
Söndag Sön 30 December Dec
Lördag Lör 5 Januari Jan
Torsdag Tor 10 Januari Jan
Lördag Lör 12 Januari Jan
Torsdag Tor 17 Januari Jan
Lördag Lör 19 Januari Jan
Onsdag Ons 23 Januari Jan
Lördag Lör 26 Januari Jan
Tisdag Tis 29 Januari Jan
Torsdag Tor 31 Januari Jan

Förlust i derbyt

1 december 2018 20:30
Referat

Det var lördag och det var derbydags! Växjö reste upp till Jönköping för att möta HV 71 i Kinnarps Arena. En match som hemmalaget var riktigt heta, men där Växjö slet på bra men fick sig tillslut se sig besegrade med 4-2.


Redan innan första nedsläpp så kokar Kinnarps Arena.

Matchens inledande minuter är det mest ställningskrig där HV försöker sätta press på Växjö, men Växjö spelar tajt bakåt. Men efter 6:26 skulle hemmalaget ta ledningen med 1-0. Johan Johnsson står ute till höger i offensiv zon, kastar pucken in mot slottet där pucken styr på en Växjöförsvarare och in högt bakom Viktor Fasth. 13 sekunder senare ringer det bakom Fasth igen till 2-0. Mattias Tedenby vinner pucken högt i offensiv zon när han sätter press, serverar Markus Ljungh mitt i slottet, Ljungh fintar ner Fasth och vallar in pucken via ytterligare en försvarare tiden 6:39, drömminut för hemmalaget. Med 31 sekunder kvar av perioden åker Växjös Joel Persson ut 2 minuter för ingenting, för egentligen är det Viktor Fasth som delar ut en slashing, men domarna uppfattar inte situationen, och väljer att plocka ut Persson. Växjö reder ut dom sekunderna kvar av perioden och vi går till första vilan med underläge 2-0. HV är riktigt bra första perioden, och Växjö skapar ett par bra lägen genom Linus Fröberg och Julius Junttila, men Johan Gunnarsson har stått emot bra och fredat sin bur. Skotten i första perioden i detta smålandsderby slutar 10-6 till hemmalaget.

HV inleder andra perioden i 1:29 i powerplay. HV sätter tryck ner direkt mot Fasth, men Fasth och Växjös box står emot bra, och Joel Persson är tillbaka på isen igen. Annars är andra periodens inledning snarlik den första, där HV spelar med en enorm fart över hela banan, och Växjö försöker bromsa in hemmalaget och styra spelet på sitt vis. Det är ett enormt ställningskrig ute på isen där lagen tar ut varandra. Men efter 11:09 kommer kvällens tredje mål, och det är Växjö som reducerar till 2-1! Brendan Shinnimin ligger och lurar i offensiv zon bakom HV-försvaret, och när han får chansen hugger han som en gädda på betet och snor pucken av en hemmaspelare, tar ett par skär in i zonen och knäpper iväg ett handledsskott som går stolpe och in bakom Gunnarsson. Hemmalaget skulle dock gå upp till en ny tvåmålsledning efter 16:55 till 3-1. På nytt vinner HV pucken i Växjös egna zon genom en hög press, Robin Figren serverar pucken till Simon Önerud ute i högerhörnet, Örnerud tar sig in i slottet och skjuter iväg pucken som går in bakom en skymd Viktor Fasth. Perioden slutar 1-1 och vi har underläge 3-1 inför den tredje perioden. Växjö är bättre med i denna perioden överlag, men HV är heltaggade och Växjö får slita hårt i alla tre zonerna. Skotten i andra perioden slutar 14-10.

Växjö från en drömstart av tredje perioden och reducerar till 3-2 efter 1:28! Arvid Lundberg levererar ett pass från egen zon upp till offensiv blålinje till Linus Fröberg ute på vänsterkanten, Fröberg tar in pucken längst med kanten, skickar en stenhård styrpassning in i mitten där Julius Junttila kommer i hög fart och styr snyggt upp den i nättaket bakom Gunnarsson. 5:25 in i perioden väljer Stephan Lundh att ta ut sin timeout för hemmalaget för att gjuta mod i sitt lag igen. Nästan vid exakt 10 minuter spelade i perioden så drar Erik Josefsson iväg ett avslut som går i ribban, men dessvärre ut. Tredje perioden är Växjös bästa i matchen, och även hemmalagets enormt höga tempo tappas av ju längre matchen lider och Växjö tar över spelet medans HV lägger sig på kontringar. Med 2 minuter kvar av perioden plockar Sam Hallam ut både Viktor Fasth och tar sin timeout för en sista forcering för att kvittera matchen. Och där avgör hemmalaget i tom bur med 39 sekunder kvar av matchen genom Anton Bengtsson som efter att Andreas Thuresson lagt ut en lös puck och Bengtsson hunnit först fram och avgör derbyt.Sista periodens skott slutar 5-11.

Nästa match är spelas hemma i VIDA Arena på torsdag då Timrå IK kommer på besök. Nedsläpp sker klockan 19:00 - Varmt välkomna!