J18: Derbyvinst mot HV71
Publicerad: 2019-10-28
J18
Under söndagen spelade Växjö sin första match under veckan då HV71 kom på besök. Lakers vann derbyt med uddamålet 5-4 efter att man gjort hela fyra mål i den första perioden.

Veckans första, och enda, match spelades under söndagen då Växjö tog sig an HV71 i en häftig derbymatch. Lakers vann fajten med uddamålet 5-4 efter att man gjort hela fyra mål i den första perioden.

Gästerna öppnade matchen bäst och satte 1-0 redan efter drygt fem minuters spel. Direkt efter HV71:s ledningsmål ådrog man sig två utvisningar inom loppet av 1.31, vilket Växjö utnyttjade. Först satte Henrik Hallberg 1-1 i spel fem-mot-tre innan Philip Rydin skickade in 2-1 i spel fem-mot-fyra. Som om inte det vore nog gjorde Henrik Hallberg även 3-1 ett par minuter senare. HV71 lyckades reducera till 2-3 med 1.11 kvar av den första perioden och såg ut att gå till pausvila med ett uddamålsunderläge, men Växjö ville annat. Endast 33 sekunder från slutet utökade Arvid Kruukka hemmalagets ledning till 4-2.

Under den andra perioden åkte Växjö på fyra tvåminutersutvisningar där HV71 lyckades utnyttja ett av lägena då William Bengtsson-Söderlund reducerade till 3-4. Växjö återtog dock sin tvåmålsledning snabbt efter mål av Mio Hägerborg/Efraimsson. De båda målen blev mellanaktens enda och perioden slutade således 1-1.

I den tredje perioden var det mycket HV71 då man gick för att reducera och sedan gå för en kvitteringspuck. Jönköpingslaget lyckades göra 4-5 med knappt tio minuter kvar av den ordinarie speltiden och satte således press på Lakers. Växjö åkte på två stycken utvisningar under matchens sista tio minuter, men William Håkansson i hemmamålet höll tätt och Växjö kunde till slut vinna den dramatiska och underhållande matchen med uddamålet 5-4 efter en fin laginsats.

Växjö har nu spelat in 25 poäng på 18 matcher och ligger fyra i tabellen, sju poäng före femman HV71 och en poäng bakom trean Malmö.

• 0-1 (05:16) Gustav Salmi-Lilja assist Jakob Turnbull
  • 1-1 (07:14) Henrik Hallberg assist Simon Aho, Arvid Kruukka – 5/3
  • 2-1 (08:22) Philip Rydin assist Arvid Kruukka, Henrik Hallberg – 5/4
  • 3-1 (10:36) Henrik Hallberg assist Arvid Kruukka, Axel Bäckman
  • 3-2 (18:49) Oskar Olausson assist Marcus Almquist, Viggo Olsson
  • 4-2 (19:27) Arvid Kruukka assist Henrik Hallberg, Hampus Karlsson
  • 4-3 (34:36) William Bengtsson-Söderlund assist Hugo Bäckman – 5/4
  • 5-3 (35:30) Mio Hägerborg/Efraimsson assist Ivar Kjellsson, Alexander Labraaten