3 poäng bärgade mot Örebro
Publicerad: 2020-02-29
En nygammal målskytt två gånger om, bra defensiv och ett stabilt målvaktsspel lade grunden till 3 nya poäng i jakten på slutspelsplats i lördagens match i Vida Arena.

Viktor Fasth började längst bak i kväll när Örebro kom till Småland för att göra upp om dagens 3 poäng. Det var Örebro som inledde starkast, och efter en kontring där Kovacs kom loss fick gästerna med sig en utvisning på Micflikier. Lakers klarade sig undan med andan i halsen efter ett bra powerplay av Örebro.

Strax efter halva perioden åkte Jordan Boucher rakt i famnen på Viktor Fasth och både Fasth och hans målbur förflyttades bort från sin position. Boucher fick en tvåa för en interference. Lakers powerplay lämnade en del att önska och när gästerna åter var fulltaliga så tog man tillbaka initiativet. Efter slarv i uppspelet så fick Robin Kovacs pucken och satte det högt i nättaket bakom Fasth. 0-1 efter 12:49. Micflikier fick ett fint läge lite senare men kom lite för långt ur vinkel och fick heller inte till avslutet. Lakers rycker upp sig lite i slutet på perioden, men vi hade 0-1 på måltavlan, skotten vann Örebro med klara 3-11 och utvisningarna fördelades till 1x2 minuter för vardera laget.

Andra perioden tog vid och Lakers fick tidigt i perioden åter chans i powerplay. Det var målskytt Kovacs som gjorde sig skyldig till en fasthållning, men återigen så fungerade Lakers powerplay inget vidare och när Kovacs kom tillbaka på isen fick han pucken och kom fri med Fasth var med på noterna och räddade. Lakers tog vid efter första periodens lite bättre avslutning, och det var klart med Växjö här i andra. Men Örebro repade sig och i halvtid var det ganska jämt igen. 12:55 fick Örebro Ryan Stoa utvisad, och det kostade gästerna ledningen, Brendan Shinnimin styrde in ett skott från Roman Horák 13:45. Powerplaymål alltså, och äntligen från Shinnimins klubba!

Efter målet var det lite piggare ben på Växjöspelarna, man ställde om snabbare, och passningarna satt lite bättre, något som också betalade sig, då pucken hittade Niclas Lundgrens klubba som la en macka mot mål och Brendan Shinnimin styrde även denna puck in bakom Dominik Furch 18:34. Andra perioden tog slut med följande resultat: 2-0 i mål, 9-10 i skott på mål och 2x2 minuters utvisning för gästande Örebro.

Tredje perioden inleddes med lite chanser på båda håll. Örebrospelarna var lite aktivare nu än i mellanperioden, men vad hjälpte det. Målglade Fredrik Karlström norpade åt sig en retur från Furch efter skott från Rahimi, 3-1 efter 05:31 och Örebro i lite bryderier. Backström gjorde sig skyldig till en tripping strax efter målet, då han rev ner Shinnimin på väg in i anfallszon. Powerplay för Lakers 06:33 och en chans att kanske sätta punkt för matchen. Ett mål till och Örebros uppförsbacke skulle bli lång. Gästerna redde ut situationen, men inte mycket mer än så.

Lakers spelade bra i mittzon, där man allt som oftast fick stopp på Örebros uppspel. Mot slutet av perioden gasade Örebro på lite, och man gick ner lite på folk. Lukas Pilö fick en glödhet chans med fem minuter kvar, men Fasth väntade ut honom och gick segrande ur den striden. Segrande ur striden gick också Växjö Lakers. Shinnimin tog in pucken i anfallszon, väntade in sina bytande lagspelare, passade Roman Horák som hittade Micflikier som tråcklade in 4-1 köksvägen 15:40. Örebro spelade stressigt och utan fart, samtidigt som Lakers stod upp bra och gick segrande ur striden. Matchen i siffror slutade: 4-1 i mål, 17-29 i skott på mål och utvisningsminuterna fördelades 1x2 minuter för Växjö och 4x2 minuter för Örebro.

Nästa hemmamatch är på torsdag den 5:e mars då Frölunda gästar Vida Arena. Matchen börjar klockan 19:00 och hockey ska ju ses live, så säkra din plats: vlh.ebiljett.nu