J20: Stark andra period bäddade för seger
Publicerad: 2020-10-04
Växjö Lakers J20 gästade Frölunda under söndagen och det var en tuff och het batalj mellan två revanschsugna lag efter att båda förlorat sina matcher under lördagen. Frölunda inledde starkast men Växjö stod för en stark andra period som räckte för att ta hem samtliga tre poäng.

Det var en första period där Frölunda malde över Växjö som fick fokusera fullt ut på försvara sig. Växjö spelade uppoffrande och Albin Mörck i Växjös mål fredade Växjö-målet åtskilliga gånger. Men Frölundas spelövertag ledde till att Växjö drog på sig utvisningar och de skulle visa sig vara förödande. Frölunda fick två chanser i powerplay i den första perioden och tog tillvara på båda. Frölunda fick med sig 2-0 in i den första periodvilan.

I den andra perioden var det istället Växjö som tog tag i taktpinnen. Växjö vände ofta spelet snabbt och det ställde till problem för Frölunda. Växjö tog först tillvara på en miss av frölundas målvakt när han tappade pucken bakom eget mål till Växjös Hugo Wirell som hittade Martin Fridén som rakade in pucken i den tomma buren. Kvitteringen dröjde inte länge då Victor Stjernborg i en två mot ett situation gick på eget avslut och stänkte dit sitt sjunde mål på tio matcher. Likaläget såg länge ut att hålla i sig till periodvilan men Växjös Eric Juhlin ville annat. Juhlin stod för en vacker soloprestation som avslutades med ett otagbart skott som betydde 2-3 till Växjö inför den tredje perioden.

Frölunda inledde den tredje perioden aningen frustrerade lver att ha tappat ledningen och det medförde att laget drog på sig utvisningar som kom att kosta. Växjö fick chansen i spel 5 mot 3 och det utnyttjade Emil Malysjev när han distinkt sköt i sitt första mål för säsongen som betydde 2-4 ledning för Växjö. Frölunda började därefter en rejäll anstormning men Växjö kunde med hjälp av uppoffrande spel hålla fortsatt tätt. Men likt första perioden så skulle det kosta Växjö att dra på sig utvisningar. I powerplay såg Frölunda till att reducera matchen till 3-4 med lite mer än sex minuter kvar av perioden. Frölunda fortsatte att trycka på och kvitteringen låg i luften men när Frölunda tog ut sin målvakt så dröjde det istället inte länge innan Växjö kunde fastställa slutresultet till 3-5 genom Alex Ånnhagen.