• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 7 Mars Mar
Lördag Lör 9 Mars Mar
Tisdag Tis 12 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Lördag Lör 16 Mars Mar
Måndag Mån 18 Mars Mar
Fredag Fre 22 Mars Mar
Söndag Sön 24 Mars Mar
Tisdag Tis 26 Mars Mar
Torsdag Tor 28 Mars Mar
Lördag Lör 30 Mars Mar
Fredag Fre 9 Augusti Aug
Fredag Fre 16 Augusti Aug
Torsdag Tor 22 Augusti Aug
Idag 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 29 Augusti Aug
Torsdag Tor 5 September Sep
Tisdag Tis 10 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt

Heed tillbaka i Växjö Lakers

22 april 2012 15:40

Växjö Lakers har gjort klart med backen Tim Heed från Malmö. 21-åringen gör därmed comeback i Växjötröjan!


Tim Heed spelade i Växjö Lakers på lån från Södertälje under säsongen 2010/11. Totalt blev det 29 matcher där den spelskicklige backen svarade för 23 poäng (3+20).

Den gångna säsongen i Malmö svarade Heed för 30 poäng (4+26) på 47 matcher i allsvenskan samt tre poäng (1+2) på sex matcher i förkvalserien.

– Vi känner till Tim väl och ser så klart en stor potential i honom. Vi är väldigt optimistiska till att vi ska kunna plocka fram så mycket vi kan av det som finns i honom, säger sportchefen Henrik Evertsson.

– Men man ska också vara medveten om att det kommer krävas blod, svett och tårar av Tim. Han har aldrig varit ordinarie i elitserien och han ska till och börja med klara av att leverera den stabila elitserieinsatsen. Det är viktigt för alla, inte minst Tim själv, att förstå att det krävs mycket för att spela i elitserien. Men vi känner Tim och han är beredd att lägga ner det arbetet, och om han gör det kan det bli ruggigt bra.

Det som sticker ut hos Tim Heed är den offensiva kapaciteten.

– Han har varit förstaback i power play i Malmö i år, och det finns inte så många ställen i Sverige där pressen är större. Vi är övertygade om att han kan spela under pressen i elitserien också. Trots att han är ung så har han skapligt med erfarenhet, säger Evertsson.

Vad betyder det att Tim Heed varit i Växjö Lakers tidigare?
- Det betyder en hel del. När du tar in en ung kille så är det ett visst mått av chansning, du vet inte så mycket vad du får. Man får göra mycket research, så känner du till någon så är det mycket värt. Tim har varit en dryg halv säsong med oss, vi vet var vi har honom, både hockeymässigt och personlighetsmässigt.

Hur skulle du beskriva Tim Heed?
- Han är en otroligt skicklig spelare. Han har fantastiskt bra händer och fin blick för spelet. Det han behöver förbättra, som alla unga spelare, är det stabila spelet. Han behöver bli jämnare och leverera en jämn prestation över en hel säsong. Det handlar om att göra en resa, och den är Tim beredd att göra. Vi vill utveckla unga spelare, men för att kunna göra det måste vi ha material att jobba med, och det har vi i Tim. Han kan gå hur långt som helst.

Kontraktet är skrivet på ett år.

-> Följ lagbygget 12/13