Förlust i första kvartsfinalsmötet mot Bern
Publicerad: 2017-12-05
Kvällens möte med schweiziska Bern blev en spännande tillställning, trots ett tidigt underläge fick vi med oss ett ok resultat till returmötet hemma i VIDA.

Första perioden i kvällens kvartsfinal i PostFinance Arena, Schweiz, mot SC Bern började med en tidig utvisning på Nils Carnbäck, och Fasth i målet fick kapitulera redan efter 2 minuter. Men den finska domarparet videogranskade situationen sedan Fasth blivit på-åkt i momentet innan, men domen blev godkänt mål, och 1-0 på tavlan. Målet gjordes av Gaëtan Haas. Efter lite drygt 6:30 så är det Lakers tur att spela powerplay, då Gian Andrea Randegger fick vila 2 minuter efter en tripping. Ett bra uppställt powerplay, men Leonardo Genoni höll tätt. Efter detta lyfte VLH upp spelet lite, och man låg på ganska bra. Men Bern är livsfarliga i sina omställningar, och fruktansvärt snabba på grillorna ner mot Fasth. Andra halvan av första perioden tillskrivs VLH, som både spelade sig fram till bra lägen, och kontrollerade spelet bra. Dock visades August Nilsson, som gör sin seniordebut ikväll i Lakers, ut för en fasthållning med ca 4 minuter kvar av perioden. Trots en del farligheter så klarade vi boxplay bra. Men, med mindre än minuten kvar kom Bern i en 3-1:a och utmanade men en bra backcheck tillsammans med Fasth i målet redde ut den situationen bra. Perioden slutade 1-0 till Bern efter en tuff öppning, men matchbilden hade helt klart svängt till Lakers fördel.

Period nummer två startade som den första, Bern låg på väldigt hårt och innan ens 2 minuter var spelade så rasslade det till i nätmaskorna bakom Fasth, men domaren gjorde wash-out och visade på hög klubba, vilket också konstaterades vid en snabb videogranskning. Ca 7 minuter in i perioden så hamnade VLH´s Brendan Shinnimin på utvisningsbänken för en 2+2, checking to the head, och Bern var inte sena att utnyttja det läget utan satte upp ett fint spel och Simon Bodenmann stänkte in 2:an bakom Fasth. Tufft läge, och ytterligare två minuter i boxplay väntade. Lakers redde ut resterande boxplay bra, och man skapade en del chanser, men pucken ville inte in bakom Genoni. Med strax över 6 minuter kvar av andra perioden uppstår det lite tumult framför Viktor Fasth och Berns Jeremy Morin och Oliver Bohm utvisas vars två minuter för roughing och spel 4-4 väntade. Det hettade till ytterligare en gång framför fast, och Noah Whelch fick 5+game för checking to the head, och Berns Thomas Rüfenacht får en 2:a för roughing. Spel 4-4 igen då, och en back mindre att tillgå för kvällen. Perioden avslutades utan några större farligheter. Hittills i matchen står det 31-46 i skott med fördel till Lakers, men 5-1 till Bern i powerplay. Elias Pettersson utgick i andra perioden

Tredje och sista perioden för ikväll. Två minuter kvarstod av Welch´s utvisning, men Bern gör inga större försök till att pressa ner VLH, utan vi kom undan ganska väl. Netterberg har ett bra läge strax efter Lakers blivit fulltaliga, och i en avvaktande utvisning för Bern utnyttjar Lakers äntligen läget, det är Netterberg igen som lägger en smörpass till Fröberg som sätter pucken mellan benen på Berns burväktare. Lakers fick lite energi efter målet och Joel Persson spelar fram Rosén som lägger den i stolproten, men i andra vågen på anfallet spelar Kiiskinen en passning till Calof, och Robert Rosén får raka in returen på Carlofs skott och Lakers har kvitterat efter 6 minuters spel! Ungefär mitt i perioden så fälls Joel Persson i egen zon och powerplay väntade för Lakers. Det var Mason Raymond som fick vila 2 minuter för en tripping. Efter powerplay i 1:20 så åker Calof på en offensiv utvisning, då han fastnar med klubban mellan skridskorna på en rödklädd spelare, och får åka och sätta sig 2 minuter. Ca 40 sekunder boxplay blir följden då efter att Bern blivit fulltaliga. Men det går vägen, vi håller vår box tight och Fasth är på tå. Efter matchens sista powerbreak hittar Marc Arcobello Ramon Untersander med en öppnande passning och Fasth hinner inte med i sidled, och Bern återtar ledningen. Lakers ligger på de sista minuterna, Sam tar time-out med 1:10 kvar av matchen, men kvällen slutar 3-2 till Bern, och det är de siffrorna vi tar med oss till returmötet hemma i VIDA. En riktigt bra och spännande hockeymatch, har du möjlighet så kom till VIDA om en vecka, då SC Bern gästar oss för uppgörelse i denna kvartsfinal.