• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 16 Februari Feb
Torsdag Tor 25 Februari Feb
Lördag Lör 27 Februari Feb
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Lördag Lör 27 Mars Mar
Måndag Mån 29 Mars Mar
Onsdag Ons 31 Mars Mar
Fredag Fre 2 April Apr
Lördag Lör 3 April Apr
Lördag Lör 10 April Apr
Söndag Sön 11 April Apr
Tisdag Tis 13 April Apr
Onsdag Ons 14 April Apr
Torsdag Tor 22 April Apr
Fredag Fre 23 April Apr
Söndag Sön 25 April Apr
Tisdag Tis 27 April Apr
Torsdag Tor 29 April Apr

Årets LF-stipendiater

30 mars 2021 17:00
Nyhet

För fjärde året i rad överlämnade Växjö Lakers Ungdom tillsammans med Länsförsäkring Kronoberg igår stolt över stipendier till årets LF-stipendiater. Tre aktiva inom föreningen som i sina roller står för en välkomnande, inspirerande och utvecklande miljö såväl på som utanför isen.


Inför säsongen 2017/18 gick Länsförsäkring Kronoberg in som en aktiv samarbetspartner till Växjö Lakers Ungdom där man tillsammans samarbetar för att skapa en långsiktig och hållbar verksamhet som vilar på en mycket sund värdegrund. Med hockey som bas präglas verksamheten av glädje där alla ges möjlighet att skapa sin egen dröm. Som en del i samarbetet delas det varje år ut tre stipendier, till en spelare, en domare och en ledare. Alla uttagna utifrån tydligt uppsatta kriterier som rimmar med värdegrunden samt den långsiktiga ambitionen.

Före nedsläpp i gårdagens SHL-match mellan Växjö Lakers – Frölunda delade Växjö Lakers Ungdom tillsammans med Länsförsäkring Kronoberg ut LF-stipendier till tre aktiva inom föreningen som har agerat förebilder inom sitt respektive område.

Årets ledare: Peter Ländell

Peter har mer eller mindre verkat som ledare under hela Växjö Lakers livslängd. Ledarskapet genomsyras av stor värme och inkludering där Peter är extremt duktig på att få alla att dra åt samma håll.

- Det känns stort att bli uppmärksammad efter alla år som ledare i klubben, något som alltid gett mig glädje. Jag har mer eller mindre varit ledare sedan 1997 och har till och med tränat de flesta andra tränarna som spelat ishockey i Småland, berättar Peter Ländell.

Årets domare: Lukas Östmark

En före detta spelare som sadlat om till att bli domare. Han är väldigt bra på att kommunicera med spelare och ledare före under och efter match.

- Det känns mycket roligt att få ta emot pris som årets domare. Jag tycker det är bra att detta pris delas ut och uppmärksammas vilket ökar motivationen och förhoppningsvis kan inspirera fler till att börja döma.

Årets spelare: Elias Arthursson

En väldigt seriös och plikttrogen spelare. Han har även visat upp exemplariska ledaregenskaper på ett moget och empatiskt vis.

- Jag tycker det är riktigt roligt och känner mig stolt över att ha blivit utsedd till årets spelare. Jag blir också glad över att andra uppskattar vad jag gör.

Årets stipendiater fick mottaga blommor och stipendier på isen före nedsläpp från Länsförsäkring Kronobergs Jonas Berg och Växjö Lakers Ungdoms Stefan Bild.

- Vi är stolta över att, tillsammans med Växjö Lakers, få fortsätta lyfta fram människor i organisationen som dagligen agerar förebilder och skapar en välkomnande och inspirerande miljö på och utanför isen”, säger Jonas Berg på Länsförsäkring Kronoberg.

- Det känns bra att vi bygger vidare på traditionen med utdelning av stipendierna och uppmärksammar de som agerar förebilder i föreningen oavsett om du är spelare, ledare eller domare, avslutar Stefan Bild från Växjö Lakers Ungdom.