Örebro tog hem bonuspoängen
Publicerad: 2019-03-02
Växjö Lakers kom idag till Örebro med fyra raka segrar i bagaget i jakt på femte. Örebro Hockey satte stopp för det när de vann på straffar men en viktig poäng fick Växjö Lakers ändå med sig hem.

Senast Lakers var på besök i Örebro blev det förlust med 4-2. Något som vi tror och hoppas på laget idag vill ha tillbaka. Den första perioden börjar med ett hårt checkande Örebro som tydligt vill störa gästernas uppspel tidigt i banan. Och man lyckas dessutom ganska bra med detta. Lakers hamnar i mycket tidsnöd vilket då skapar chanser åt hemmalaget.

Perioden i sig, om man ska vara lite hård så är det inte direkt någon slutspelshockey vi bjuds på i Bern Arena. Tempot är ganska lågt och spelkvaliteén är ganska dålig. Detta mycket pga dålia passningar och mycket försök till enmans shower. Och detta gäller initialt bägge lagen.

Det enda som händer i perioden som får en plats i protokollet är en situation där Andrén lägger handsken på pucken och Tylor Spink slår på den i efterhand. Vilket gör bl.a Brendan Shinnimin irriterad och både Spink och Shinnimin får två minuter vardera för slashing respektive roughing. Skotten i den första vinns av gästerna med 6-8, men vi har fortfarande mållöst. De bästa chanserna tilldelas dock hemmalaget.

Om den första perioden var jämn, sett till spelet, så var den andra perioden enkelriktad. Och det var hemmalaget som satte högsta fart från start. Och man fortsatte på den inslagna vägen att forechecka hårt på Lakers långt ner i deras försvarszon. Och trots att man såg att Örebro ville kliva på hårt så hade man svårt att få upp kvickheten i passningsspelet.

Detta gjorde att Örebro fick oändligt långa anfall i Lakers zon. Och om man tappade pucken jobbade man tillbaka den omgående. Så detta blev riktigt jobbig period för gästande Växjö Lakers. Och självklart kom kvällens första mål ganska tidigt i perioden, och det var frukten av ett idoget kampande från hemmalaget som vann alla lösa puckar. Nick Ebert kan efter 3.45 raka in ledningen efter att pucken hoppat och fart kring Andrén.

Energitillflödet hos hemmalaget blev ju givetvis stort efter detta, när man märker att man vinner duellerna och även får utdelning. Så vad vi ser är ungefär samma spel de första 15 minuterna av perioden.

Med dryga fem minuter kvar av perioden får gästerna en kontring där man nedifrån hittar Kiiskinen som tar in pucken, spelar bakåt till Horak som i sin tur hittar Veersteg med öppet mål och vi hade ahstigt och lustigt 1-1 på tavlan. Och precis som när Örebro tog ledningen så får nu Lakers den energi man behöver för att lyfta spelet. Och de sista fem minuterna är betydligt bättre och man har t.o.m chanser att ta ledningen.

I slutet av perioden åker Marcus Weinstock ut på en tvåa för holding och Lakers får börja den tredje i numerärt överläge.

I den tredje perioden får vi se ett betydligt mer kontrollerat spel, och generellt en jämnare period rent spelmässigt. Lakers börjar i PP där man initialt spelar bra och första PP linan har några riktigt bra lägen. Men det är ungefär halva PP spelet som fungerar. Under den andra halvan har man lite större problem att få fast pucken i offensiv zon, och man får inget kontrollerat PP.

Båda lagen är mer noggranna just nu med positionerna på banan, men det är ändå hemmalaget som verkar gå lite mer för det i början. Men ju närmare slutet vi kommer, desstå mer börjar gästerna ta för sig. Med bara 27 sekunder kvar av perioden får Lakers en jättechans men skottet går i blocket. Tiden rinner ut och vi har en övertid framför oss där kanske bonuspoängen ska fördelas.

Lakers spelar jättebra initialt av övertiden och Pesonen får ganska tidigt ett friläge, men Enroth står i vägen. Med drygt två och en halv spelade får även Örebro ett friläge som tar i stolpen bakom Andrén. Även Rahimi är nära att bli hjälte när han fintar skott, rundar Enroth men lyckas inte trä in den. Även tiden för övertid rinner ut och vi kommer till ett straffavgörande där Lakers inte vunnit en enda gång faktiskt den här säsongen.

Först ut i straffavgörandet är Pesonen som åker fram och försöker lägga in ebn backhand men Enroth står i vägen. Weinstock däremot visar kyla och lägger pucken mellan benen på Andrén. Veersteg kvitterar, men Virta ger Örebro åter fördel med en snygg backhand och sista straffen missar Juntilla och Örebro tar bonuspoängen. Fortfarande ingen straffvinst den här säsongen.

Ny match hemma mot Rögle på tisdag. Glöm inte att säkra din plats i Vida Arena.