Växjö Lakers sätter nya mål!
Publicerad: 2012-03-02

Under hösten och våren har Växjö Lakers HC arbetat aktivt för att hitta en framgångsplattform på junior- och ungdomssidan. 

Med en vision att vara en av de ledande talangutvecklingsklubbarna i Sverige som samtidigt också verkar för både breddansvar och ett livslångt hockeyintresse, har arbetet pågått under hösten och vintern för att nu äntligen kunna presenteras för alla intressenter.

Växjö Lakers målsättningar:

• Ledande i ungdomsklubb i Sverige
• Huvuddelen av spelarna till Hockeygymnasiet ifrån vår egen verksamhet
• Stor bredduppslutning 100 stycken i varje ny kull
• Uppstart av stadsdelshockey
• Arbeta för ökat hockeyintresset i Regionen
• Stöd för mindre klubbar samt utbildning av spelare och ledare genom Lakers Hockey Academy
• Final i skol-SM
• Var den ledande klubben i Smålands TV-pucklag
• Huvuddelen av aktiva spelare går i Hockeyprofilskola
• Minst 5 spelare i Växjö Lakers A-lag fostrade i organisationen och huvuddelen av laget ska bestå av spelare från regionen.

Samarbete med skolor

För att skapa rätt förutsättningar har Växjö Lakers HC ingått samarbete med två skolor. På grundskolenivå, årskurs 4-9, med Karl-Oskarskolan och gymnasienivå med Växjö Fria Gymnasium.

Läs mer om detta på följande länkar:

Karl-Oskarskolan
Växjö Fria Gymnasium

Lakers Hockey Academy

Växjö Lakers HC har också tagit beslut om att starta Lakers Hockey Academy med inriktning på spelar- och ledarutveckling i regionen.

Satsningen innebär att med Vida Arena som bas kunna erbjuda vidareutvecklingskurser för både spelare och ledare med inriktning på personlig utveckling.

Teknikträning kombinerat med teoretisk utbildning för spelare samt ledarskapsutbildning för ungdomsledare. Med utgångspunkt att bakom varje framgångsrik idrottsutövare finns en duktig ledare har konceptet tagits fram. Allt för att skapa framgångsrika och omtyckta ledare.

Nyanställningar

I och med de nya idéerna sjösätts en ny organisation med tre ben. Dels en breddsektion för hockeyskolan upp till 16 år, dels en elitsektion för U14 upp till J20, och dels en sektion för Lakers Hockey Academy som handlar om att utveckla spelare och ledare.

Växjö Lakers satsar också mycket på nivåanpassning och upp till man är 16 år ska det finnas både en elit- och en breddsatsning, så att alla som vill spela ishockey kan göra det efter sina egna förutsättningar och ambitioner.

Varje sektion har en ansvarig person, och utöver det finns en utvecklingschef för ungdom som har ett övergripande ansvar över ungdoms- och juniorverksamheten.

Växjö Lakers HC sätter omgående igång rekryteringsprocessen för att tillsätta nya tjänster:

- Utvecklingsansvarig, Breddverksamhet ungdom, 4-16 år, Vakant
- Utvecklingsansvarig, Elitverksamhet ungdom, 14-20 år, Tjänsten tillsatt av Tobias Björklund
- Utvecklingschef Ungdom, med totalansvar för hela verksamheten samt ansvarig för Lakers Hockey Academy, Vakant, TF Anders Öman
- Utbildningsledare ishockey Grundskola, årskurs 4-9, Vakant
- Utbildningsledare Hockeygymnasie, Tjänsten tillsatt av Tobias Björklund

Organisation

Klicka för större bild!




Blockschema

Klicka för större bild!

Redaktör Jonas Gustavsson