Inför Växjö – Timrå
Publicerad: 2019-01-10
Inför
I afton är det dags för årets första hemmamatch när Timrå gästar. Båda lagen kommer från bortasegrar och jagar nya viktiga poäng i VIDA Arena i kväll.

Efter fyra matchfria dagar är det dags för SHL-hockey igen i afton. Växjö tar sig an Timrå hemma i VIDA Arena och matchen är den första på hemmais för Lakers del det här året.

Växjö vann senast borta mot Luleå med uddamålet 3-2 efter att Joel Persson gjort det matchvinnande målet i powerplay i början av den tredje perioden. Brendan Shinnimin och Linus Fröberg gjorde Lakers övriga mål i matchen. I och med segern senast bröt Växjö en sju matcher lång förlustsvit på resande fot.

Även Timrå vann senast då man lyckades vända 2-4 till 5-4 borta mot serieledarna Frölunda. Gästerna fullbordade vändningen genom att göra tre mål inom loppet av 61 sekunder i den tredje perioden! Segern var Timrås andra bortavinst i följd. Dessförinnan föll man i elva (!) raka bortamatcher, samtliga efter ordinarie speltid.

Växjö och Timrå har hunnit med att mötas två gånger tidigare under säsongen där lagen vunnit en varsin match på hemmaplan med uddamålet 2-1. Roman Horak gjorde Lakers mål i förlustmatchen i Timrå och i segermatchen i VIDA Arena hittade Peter Andersson och återigen Roman Horak nätmaskerna för hemmalaget.

Det brukar bli väldigt tajta, jämna och målsnåla tillställningar när Växjö och Timrå gör upp. Faktum är att de tio senaste mötena lagen emellan har slutat med tre mål eller färre. Lakers har vunnit sju av de tio matcherna där fem av vinsterna har slutat 2-1. Åtta av de tio senaste mötena har slutat just 2-1 till något av lagen.

Kvällens match har alla förutsättningar för att bli en spännande tillställning. Båda lagen kommer från vinster, de brukar bli jämna och spännande matcher samt att båda lagen behöver tre poäng i jakten på placeringar längre upp i tabellen.

Växjö ligger på en femteplats i tabellen inför kvällens match. Lakers har spelat in 50 poäng på kontot och är endast tre poäng bakom serieledarna, Frölunda. Det ska också tilläggas att det bara är fem poäng ner till tian Rögle. Timrå å sin tur ligger sist i tabellen, men efter tre vinster på de fyra senaste matcherna har man verkligen fått vittring på placeringar högre upp i tabellen. Timrå står noterade för 32 poäng, samma som Mora, och är endast två poäng ifrån tolvan Örebro, som innehar den sista platsen på säker mark.

Kom och heja fram Lakers till sin elfte raka hemmavinst i afton och jakten på serieledning. Matchen spelas i VIDA Arena och har nedsläpp 19.00. Arenan öppnar redan 17.00. Hjärtligt välkomna då.

Timmy Renud