J20: Förlust mot Linköping
Publicerad: 2019-02-13
J20 SuperElit Top 10 är äntligen igång igen med matcher. Under tisdagskvällen gästade Linköping Växjö i Växjö Ishall där bortalaget var effektiva och vann med 5-1.

J20 Super Elit Top 10 har, precis som a-laget, haft landslagsuppehåll och inte spelat match på närmare två veckor, men under tisdagskvällen var det äntligen dags igen då Linköping gästade Växjö i Växjö Ishall.

Matchen vann gästerna med klara 5-1 efter att man varit betydligt mer effektiva än vad Lakers var. Linköping sköt nämligen 22 skott på mål, och gjorde fem mål, i jämförelse med Växjös 32 skott och endast ett mål framåt.

Växjö kom ut riktigt bra och dominerade den första perioden stort. Hemmalaget vann bland annat skotten med 14-6 och hade bud på mål flera gånger om. Ologiskt nog var det gästerna som tog ledningen med 1.04 kvar av den första perioden.

I den andra perioden fortsatte Lakers spela bra och öste på framåt. I mellanakten vann Växjö skotten med 11-5, men de lyckades inte överlista en storspelande Jesper Myrenberg i bortamålet. Istället kunde Linköping göra såväl 2-0 som 3-0 under den andra perioden och således gå till pausvila med en betryggande tremålsledning.

Till slut spräckte Växjö Myrenbergs nolla då SHL-meriterade Filip Cederqvist tryckte in 1-3 i början av den tredje perioden. Bara några minuter senare utökade Linköping sin ledning till 4-1 och luften gick ur Lakers. Under slutminuterna satte gästerna även 5-1 i tom kasse när Växjö chansade med en extra utespelare.

I och med förlusten gick Linköping om Växjö i den jämna tabellen. Lakers ligger nu på en åttondeplats med tolv inspelade poäng på nio matcher. Växjö har dock bara en poäng upp till sexan Linköping, två poäng upp till fyran Luleå, tre poäng upp till trean HV71 och fyra poäng upp till tvåan Leksand. Mycket kan fortfarande hända i den jämna tabellen.

Skott: 32-22 (14-6, 11-5, 7-11)

Lördagen den 16 februari är det dags för ny match för Växjös del då man gästar tabellettan Frölunda i Frölundaborg Isstadion. Göteborgslaget leder serien efter att ha spelat in 18 poäng på åtta matcher. Senast föll dock Frölunda borta mot MODO med 4-5 efter förlängning.