J20: Lakers körde över Frölunda
Publicerad: 2017-02-06
J20
Växjö var rejält revanschsugna under söndagens bortamatch mot Frölunda efter derbyförlusten mot HV71 i lördags. Lakers vann med tennissiffrorna 6-1 efter att man gjort fem mål innan klockan tickat upp på 40 minuter.

Under söndagens bortamatch mot Frölunda körde Växjö över Göteborgslaget och vann till slut med hela 6-1 efter att man lett med 5-0 inför den tredje perioden.

Redan efter 2.05 av matchen öppnade Zebastian Schmitt målskyttet och bara drygt sex minuter senare utökade Alexander Andersson gästernas ledning till 2-0. När det återstod 1.38 av den första perioden satte Ludwig Wistén 3-0 för Lakers.

Trots en tremålsledning gasade Lakers på i den andra perioden. Efter 7.58 av mellanakten satte David Madsen 4-0 assisterad av Alexander Andersson och Jonas Röndbjerg. Samme Madsen skickade in 5-0 med 52 sekunder kvar av perioden.

I början av den tredje perioden fullbordade Madsen sitt hattrick då han gjorde 6-0 efter 3.35. Oliver Erixon och Jonas Röndbjerg noterades för en varsin passningspoäng på hattrick-målet. Med 3.37 kvar av matchen reducerade hemmalaget genom Jakob Olsson. Pontus Eltonius i Växjö-målet fick därmed inte hålla nollan, men motade fina 27 av 28 skott under de 60 spelade minuterna.

I och med storsegern mot Frölunda ligger Växjö alltjämt tvåa i tabellen med 18 poäng efter tio matcher. Man är fem poäng efter serieledande Malmö, som uddamålsbesegrade HV71 på bortais under söndagen.