Inför Växjö – Färjestad
Publicerad: 2020-03-12
Inför
Säsongens sista grundseriematch är kommen. Den spelas i VIDA Arena i afton inför tomma läktare.

Torsdagen den 12 mars är kommen, vilket innebär att säsongens sista grundseriematch väntar. På grund av Corona-viruset kommer kvällens match, som äger rum i VIDA Arena, spelas inför tomma läktare.

Rent tabellmässigt är kvällens match av mindre betydelse då Växjö kommer sluta tia i tabellen oavsett resultat i afton. Dock kommer Lakers, som vanligt, göra allt för att vinna matchen och således avsluta grundserien med ytterligare en vinst.

Kvällens motståndare, Färjestad, har desto mer att spela för. Laget ligger på en fjärdeplats i tabellen med 89 inspelade poäng på 51 matcher. Man har därmed samma poäng som trean HV71 och femman Rögle. Lägg därtill att man endast är en poäng bakom tvåan Skellefteå och två poäng före sexan Djurgården. Med andra ord kan Färjestad sluta allt från tvåa till sexa när tabellen summeras.

Växjö har fin form för tillfället då man vunnit fyra av de fem senaste matcherna. Allra senast bortabesegrade man formstarka Skellefteå med 3-2 efter straffar. Färjestad föll senast hemma mot avsågade Linköping, men hade två raka segrar innan dess och är således relativt formstarkt.

De tidigare tre fajterna mellan Växjö och Färjestad under säsongen har varit jämna och spännande tillställningar. Det hittills enda mötet i VIDA Arena vann Växjö med 3-2 efter förlängning. I de övriga två matcherna, som spelades i Karlstad, vann lagen en varsin match. Lakers vann en av matcherna med 4-3 efter förlängning och Färjestad med 4-2 efter ordinarie speltid. Detta efter att man vänt ett 0-2-underläge.

Kvällens match spelas i VIDA Arena med nedsläpp 19.00.

Timmy