Förlust i hemmapremiären
Publicerad: 2019-09-17
En riktig målfest inledde den första perioden i kvällens hemmapremiär, en match där Djurgården stod som segrare och tog med sig 3 poäng hem.

Första perioden i kvällens hemmapremiär började med att Lakers satte upp ett bra spel och man lyckades trycka ner Djurgården ganska långt ner i deras försvarszon, och flera vassa avslut radades upp framför Svedberg i gästernas kasse. Robert Ohlsson såg bekymrad ut och tvingades till en timeout precis innan fem minuter var spelade. Men hemmalaget svarade upp rejält och Mathew Bodie pricksköt in ledningspucken från blå direkt efter timeouten. Tid för målet 04:56 och då hade Lakers 7-0 i skott på mål. Efter målet flyttade Djurgården upp spelet lite och Fasth fick göra ett par räddningar. 07:38 fick så Lakers burväktare se pucken passera efter en styrning från Michael Haga. Men Lakers och framförallt Filip Cederqvist ville annorlunda och satte tvåan på andra försöket från nära håll framför Svedberg, tid för 08:58. En halvminut senare kvitterade åter gästerna ännu en gång genom 17-årige Alexander Holtz som dammade in en direktretur. Och målfesten fortsatte, Peter Andersson snurrar upp sin försvarare på läktaren och serverar Jakob Forsbacka Karlsson en fin macka och JFK hade tom bur att raka in 3-2 pucken. Målfesten kom av sig lite, eller lade sig på en mer normal nivå kanske. Djurgården stod upp bättre under andra halvan av perioden, och med 18:25 på klockan visades Emil Pettersson ut för en cross-checking och bortalaget såg till att kvittera innan perioden tog slut. Noteringen för detta mål som fick avsluta denna första perioden skrevs till 19:07 och det var Jacob Josefson som nätade. Perioden slutade 3-3, skott på mål 13-11 och 1x2 minuter utvisning för hemmalaget.

Period två startade Lakers återigen starkt framåt, och redan efter 48 sekunder rasslade det bakom Svedberg, Det var Gynge som styrde in pucken men efter videogranskning så dömdes målet bort på grund av en hög klubba. Bortalaget såg till att Lakers offensiv kom av sig lite, och det var också Djurgården som skulle ta ledningen för första gången sedan Holtz noterades som tvåmålsskytt 03:05. Strax efter målet fick Lakers JKF utvisad och två minuters boxplay stod för dörren. Ett boxplay som tyvärr blev avbrutet 12 sekunder tidigare än väntat, då pucken smet förbi Viktor Fasth vänstra stolpe. 3-5 genom Bergfors 05:42. Fasth lämnade isen i samband med detta och Viktor Andrén tog plats mellan stolparna. Gästerna fick lite momentum efter sina ledningsmål, och Lakers hade stundtals svårt att få något flyt i spelet. Djurgården däremot spelade enkelt och kontrollerat fram till periodens powerbreak. Med 12:45 minuter spelat så tilldelades Växjö ett lagstraff för 6 man på isen, och Djurgården skulle för tredje gången få möjlighet i powerplay, något som gästerna så här långt ikväll utnyttjat till fullo. Denna gång lyckades Lakers dock hålla undan och blev fulltaliga igen. Knappa fem minuter kvar av denna mittperioden återstod nu och vi fick se ett lite bättre anfallsspel av hemmalaget nu, men klockan tickade fort och perioden slutade 0-2, skotten 7-11 och utvisningarna 2x2 minuter för Lakers.

Tredje perioden sattes igång och vi fick se ett lite rappare spel från Växjö som med fart under skridskorna och bra passningsspel skapade en del farligheter. Djurgården var dock på framåt och försökte göra något bra när man väl fick tag på pucken. Gästerna åt sig in i matchen igen och matchen stod och vägde ganska länge. 09:54 kom Djurgårdens första utvisning och Växjö skulle få möjlighet att hyfsa till siffrorna i powerplay. Men gästerna höll undan och vi hade åter 5-5 spel. Sista halvan av perioden jagade Växjö på men bortalaget stod upp bra. En timeout från Sam med mindre än tre minuter kvar blev till spel 6-5 då Andrén fick lämna isen men den målfest som inledde denna hemmapremiär avslutades med en mållös sista period och tre poäng till Djurgården. Matchen slutade 3-5 och den totala statistiken skriver vi ihop till: skott på mål 37-27 och utvisningsminuterna fördelades 5x2 minuter för Växjö Lakers och 1x2 minuter för Djurgården.

Nu är hockeyn igång på allvar, och den ska ju upplevas live, så se till att säkra din plats: vlh.ebiljett.nu