J20 Academy Cup: Seger i turneringens första match
Publicerad: 2020-08-28
J20
Växjö Lakers J20-lag är i Linköping över helgen för att spela Academy Cup. Under fredagkvällen spelade de första matchen i turneringen och matchen slutade med en 5-4 seger mot Djurgården.

J20 tog bussen upp till Linköping under dagen för att spela Academy Cup i Linköping där de ska ställas mot Djurgården, Linköping och Frölunda. Dagens motståndare var Djurgården och matchen bjöd på hög underhållning.

Växjö rivstartade den första perioden genom att göra 1-0 redan i det första bytet. Målet gjordes av Tom Fridén i fint samarbete med Martin Fridén och Arvid Kruukka. Matchen utvecklade sig till en ensidig tillställning under första halvan av period ett. Växjö utökade sin ledning till både 2-0 och 3-0 genom mål av Victor Stjernborg och Marcus Leijonhufvud. Efter 3-0 målet vaknade Djurgården och kunde reducera två gånger om innan den första perioden var över.

Den amdra perioden bjöd på mycket utvisningar. Dom flesta föll på Växjö och det blev en hel del spel i boxplay, men det var ändå Växjö som lyckades vinna den andra perioden med 2-0 efter mål av Patrik Molin-Björk och Victor Stjernborg som i och med målet gjorde sitt andra för kvällen.

Växjö gick in i den tredje perioden med en 5-2 ledning och Djurgården gjorde allt dom kunde för att vända på matchen. Växjö var tillbaka tryckta under större delar av den tredje perioden och Djurgården fick till två snabba reduceringspuckar, men mer ön se blev det inte. Växjö knep segern efter att ha hållit undan i slutet och slutsiffrorna skrevs till 5-4.

Imorgon spelas den andra matchen i turneringen för Växjös del då de ställs mot värdlaget Linköping klockan 12:00.