Ny vinst hemma i VIDA mot Leksand
Publicerad: 2017-01-14
Roséns kedja avgjorde mot Frölunda i torsdags, i kväll var det nästa kedjas tur att avgöra! Kedjan med Everberg-Pettersson-Brodecki var starkast när Leksand besegrades och Växjö tog sin 8:e raka seger med 4-1 mot Leksand. Dessutom var det ett nytt klubbrekord för Växjö i SHL med 8:a raka segrar

Det hann gå 8 sekunder in i matchen innan gästerna Leksands IF skulle ta ledningen med 0-1. En variant direkt på första tekningen där Ben Youds lägger pucken djupt mot Växjös zon där Johan Olofsson trampar från sin back och pucken studsar rakt ut i banan och Olofsson nyper till direkt och pucken smiter in till höger om Viktor Andrén. Eric Castonguay som vinner tekningen får också assist på målet. Men Växjö skulle kvittera ganska så omgående. Hemmalaget etablerar ett tryck i gästernas zon där Adam Brodecki slänger i väg ett skott som Atte Engren inte får kontroll på och där Dennis Everberg tar returen och åker runt Engren och lägger in 1-1 efter 1:20! Assist även till Emil Pettersson. Efter dom tidiga målen så sjunker spelet i tempo, och där många misstag och felpassningar leder till ett par farliga håll åt bägge hållen med där Andrén och Engren får göra några vassa räddningar. Men vi får inga mer mål under dom första 20 minuterna. Skotten i första slutar 11-8.

Andra periodens inledning fortsätter med ganska så haffsigt spel redoch många misstag. Därför känns det ganska logiskt att nästa mål skulle komma på ett misstag, vilket kom efter 12:49! En Leksands back som slår en passning helt galet i egen zon till Liam Reddox som får ett friläge mot Atte Engren, och Reddox fintar ner Engren och pucken letar sig till slut in bakom mållinjen och 2-1! Spelet fortsätter sen att hacka för bägge lagen, spelet tar liksom ingen riktigt fart. Och det skapas egentligen inga större målchanser heller, och vi går in till tredje perioden med 2-1. Skotten i den andra perioden slutar 13-8.

Tredje perioden inleds lite starkare än dom tidigare med lite mer fart och bättre passningar.Och efter 6:51 skulle hemmalaget öka på sin ledning till 3-1! Kvällens bästa kedja med Everberg-Pettersson-Brodecki sätter press i gästernas zon, där Everberg får fram pucken till Brodecki, som gör en snurrfint och lägger upp pucken till Arvid Lundberg som tar ett par skär in i banan från blålinjen och avlossar den stora kanonen och pucken går in över stöten på Engren. Ett par minuter efter 3-1 så får Leksand ett friläge, Andrén räddar skottet men orkar inte hålla pucken, och den är påväg att glida in, men då dyker Calle Rosén upp och rensar undan på mållinjen. Hemmalaget backar hem mer efter 3-1 och lägger fokus på defensiven. Leksand plockar sen ut Engren med dryga 2 minuter kvar av perioden. Och med 33.3 sekunder kvar av matchen så stänger hemmalaget matchen med 4-1! Vilken kedja? Jo såklart den som varit bäst! Everberg till Pettersson, Pettersson till Brodecki, och Brodecki lägger in pucken i det tomma nätet. Kul att Brodecki fick göra målet då han varit den enskilt bästa spelaren i hemmalaget. 3 nya poäng till Växjö som vinner sin 8:e raka seger! Skotten i den sista perioden slutar 7-7