J18: Tredje raka segern
Publicerad: 2019-09-23
J18
Under söndagen spelade Växjö sin tredje match för säsongen då Troja/Ljungby var på besök. Lakers vann matchen med 2-1 efter förlängning och har därmed inlett säsongen med tre raka vinster.

J18 Elit Södra rullade vidare med fullomgång under söndagen där Växjö spelade hemmaderby mot Troja/Ljungby. Matchen blev jämn och tajt där vi fick se ett matchavgörande först efter förlängning.

Växjö kom ut starkast och skapade ett par vassa lägen inledningsvis av matchen. Dock utan att hitta nätmaskerna bakom en storspelande Axel Johansson i bortamålet. I slutet av perioden ådrog Växjö sig två tvåminutersutvisningar, vilket renderade i två raka boxplay. Philip Svedebäck i hemmamålet samt lagets boxplay gjorde det strålande och fredade målet under dessa fyra minuter.

I den andra perioden fick såväl Växjö som Troja/Ljungby chansen i numerärt överläge, men matchens målvakter fortsatte att storspela och hålla tätt mellan stolparna. Lakers vann skotten i perioden med 11-8.

Under den tredje perioden fick vi äntligen se mål i matchen. I mitten av perioden tog gästerna ledningen med 1-0 genom Joel Ratkovic-Berndtsson. Den ledningen skulle dock inte vara länge då Växjö kvitterade knappt två minuter senare. Philip Rydin och Alexander Labraaten assisterade Rocky Persson till det viktiga 1-1-målet. Något mer mål än så fick vi inte se under den ordinarie speltiden och matchen gick därför till förlängning.

Gästerna hade möjligheter att avgöra matchen under övertiden, men Philip Svedebäck i Växjökassen fortsatte att storspela. Efter 3.08 lyckades äntligen Ivar Kjellsson avgöra för Växjös del och ordna lagets tredje raka vinst.

Växjö har inlett säsongen med tre raka vinster och ligger på en andraplats i tabellen bakom Linköping, som har spelat in en poäng mer än Lakers då man vunnit samtliga matcher efter ordinarie speltid.

• 0-1 (49:44) Joel Ratkovic-Berndtsson assist Anton Wester
  • 1-1 (51:40) Rocky Persson assist Alexander Labraaten, Philip Rydin
  • 2-1 (63:08) Ivar Kjellsson assist Alexander Labraaten

Skott: 33-27 (11-10, 11-8, 8-7, 3-2)

På torsdag har Lakers chans att ta över serieledningen då man gästar Frölunda i Frölundaborg Isstadion. Göteborgslaget har inlett säsongen med två vinster och en förlust. Senast 5-3-besegrade man Rögle på bortaplan.