J18: Växjö besegrade Malmö
Publicerad: 2019-02-25
J18
Under lördagen tog Växjö tre viktiga poäng när man hemmabesegrade Malmö med uddamålet 3-2 efter att Jonas Bröndberg gjort det matchvinnande målet med 3.06 kvar av den ordinarie speltiden.

J18 Allsvenskan Södra börjar lida mot sitt slut och poängen i de avslutande matcherna är därför extra viktiga. Under lördagen besegrade Växjö Skånelaget Malmö med uddamålet 3-2 efter stor dramatik.

Växjö, som agerade hemmavärd, fick en fin start på matchen och gjorde 1-0 efter drygt åtta minuters spel då Henrik Hallberg lyckades överlista Victor Svensson i bortamålet. Malmö fick dock in en kvitteringspuck ett par minuter senare då gästerna utnyttjade ett numerärt överläge och den första perioden slutade 1-1.

I den andra perioden dominerade Lakers matchen stort och vann bland annat skotten med förkrossande 15-3. Växjö utnyttjade även skottövertaget och vann perioden med 1-0 målmässigt efter att Martin Fridén gjort 2-1 i mitten av mellanakten.

Malmö jagade en kvitteringspuck under den tredje perioden, men Lucas Olander storspelade och gjorde den ena räddningen efter den andra. Till slut kunde dock inte keepern stå emot Skånelagets press och vips var ställningen 2-2 med 3.28 kvar av den ordinarie speltiden. Då trodde nog de flesta att matchen skulle sluta oavgjort och få avgöras efter förlängning alternativt straffar, men så blev inte fallet. Växjö och framför allt Jonas Bröndberg ville annat då Bröndberg, endast 22 sekunder efter kvitteringspucken, satte matchvinnande 3-2. Malmö plockade ut målvakten och försökte kvittera på nytt, men något mer mål fick vi inte bevittna i matchen.

I och med uddamålssegern mot Malmö klev Växjö förbi Almtuna i tabellen och ligger numera åtta med 14 inspelade poäng på tolv matcher. Man är endast tre poäng bakom sjuan Malmö i tabellen. Det ska tilläggas att de flesta lagen i serien har spelat 13, 14 eller 15 matcher, vilket innebär att Växjö har spelat minst antal matcher, tillsammans med Malmö.

• 1-0 (08:31) Henrik Hallberg assist Hugo Wirell
  • 1-1 (11:47) Matej Kaslik assist Hampus Plato, Alexander Ternblad – 5/4
  • 2-1 (30:40) Martin Fridén assist Tom Fridén
  • 2-2 (56:32) Ivan Björkly-Nordström assist Matej Kaslik, Martin Sätmark
  • 3-2 (56:54) Jonas Bröndberg assist Hugo Wirell, David Chronvall

Skott: 32-26 (5-9, 15-3, 12-14)

Det är dags för ny match redan på onsdagskväll då HV71 gästar i VIDA Arena. Det vankas alltså Smålandsderby på hemmaplan. HV71 ligger trea i tabellen med 24 inspelade poäng på 14 matcher. Jönköpingslaget har samma poäng som tvåan AIK och fyran Djurgården, men dock en match mer spelad än Stockholmsklubbarna.