• Huvudsponsorer

J18: Förlust efter förlängning

9 oktober 2017 18:00
J18

Växjö stretade på bra hemma mot Rögle under söndagen och fick med sig 2-2 efter den ordinarie speltiden. I den efterföljande förlängningen avgjorde dock Ängelholmslaget och vann matchen med 3-2.


Lakers har fått en tung start på årets säsong och stod på en vinst och fem förluster inför söndagens hemmamatch mot Rögle. Växjö lyckades få med sig en poäng från matchen, men fick se sig besegrade under övertiden och inkasserade därmed sin sjätte förlust på sju matcher.

Växjö gjorde en bra första period och tog ledningen i mitten av den efter att Adam Bäckstrand överlistat Isak Ragnevad i Röglekassen på straff. Lakers fick chansen i numerärt överläge drygt en minut efter 1-0-målet, men lyckades inte utöka sin ledning.

I början av den andra perioden fick Rögle en smakstart när Hampus Bartholdsson kvitterade till 1-1. Knappt fyra minuter senare drabbades Växjö av två tvåminutersutvisningar och tvingades därmed spela 3-mot-5. Det tog bara 36 sekunder sen tog Ängelholmslaget ledningen med 2-1. Lakers drog på sig ytterligare två utvisningar under den sista delen av mellanakten, men Martin Von Schoultz motade allt i hemmamålet.

Efter bara 91 sekunder av den tredje perioden kvitterade Lakers genom Simon Svensson på pass från straffskytten Adam Bäckstrand och Filip Moen. Rögle tryckte på för ett ledningsmål, och trots chansen i powerplay två gånger om, storspelade målvakten Von Schoultz mellan stolparna för Lakers och tog matchen till förlängning.

Med en minut och fyra sekunder kvar av förlängningen avgjorde Oliver Johannesson för Rögle med sitt sjätte mål för säsongen.

I och med förlusten har Växjö fyra inspelade poäng på kontot efter sju matcher. Laget ligger på en elfteplats, fyra poäng före jumbon Skövde och en poäng efter tian Tingsryd.

Statistik från matchen:

Mål:

  • 1-0 (09:43) Adam Bäckstrand – straff
  • 1-1 (22:53) Hampus Bartholdsson utan assist
  • 1-2 (27:21) Gustav Arvidsson assist Jakob Bondesson, Kevin Wennström – 5/3
  • 2-2 (41:31) Simon Svensson assist Adam Bäckstrand, Filip Moen
  • 2-3 (63:56) Oliver Johannesson assist Karl Påhlsson

Skott: 31-47 (14-11, 10-17, 6-17, 1-2)

På torsdag vankades det derby när Växjö gästar HV71. Jönköpingslaget ligger på en tredjeplats med 16 poäng på sju matcher. Man är endast två poäng ifrån serieledarna Frölunda. HV71 slog Karlskrona på bortaplan under söndagen med hela 6-0.