J20: Helgsummering
Publicerad: 2017-11-19
Växjö spelade två hemmamatcher under helgen, båda mot skånskt motstånd, där man lyckades vinna en match efter förlängning och förlora en efter ordinarie speltid.

I lördags föll Lakers hemma mot Rögle med 1-4, men under söndagen lyckades man besegra Malmö med 4-3 efter förlängning, även den matchen spelades på hemmais.

I matchen mot Rögle skapade Lakers många målchanser, men lyckades inte få in pucken bakom en storspelande Joel Svensson i bortamålet. Efter två spelade perioden ledde Rögle med 2-0, detta trots att Växjö avlossat hela 28 skott på mål.

Lakers fortsatte att skapa målchanser i den tredje perioden och efter 1.51 spräckte David Madsen äntligen gästernas nolla. Man kom dock aldrig närmare än så, utan Rögle kunde istället göra 3-1 några minuter senare och sätta 4-1 i tom kasse med 37 sekunder kvar av matchen.

• 0-1 (03:33) Albin Nilsson assist Gustav Jäderberg, Melvin Karlsson
  • 0-2 (21:59) Johan Zarwel assist Eric Henriksson
  • 1-2 (41:51) David Madsen assist Alexander Sunnefors, Fredrik Nordmark
  • 1-3 (47:43) Erik Kurtz-Bengtsson assist Albin Nilsson
  • 1-4 (59:23) Albin Nilsson utan assist

Skott: 42-23 (11-6, 17-7, 14-10)

Under söndagen gick det desto bättre för Växjö då man vann efter förlängning hemma mot Malmö.

Otto Henell satte 1-0 för Lakers i den första perioden och Oscar Eklind kvitterade till 1-1 under mellanakten. Därefter föll det fyra mål under den tredje perioden.

Redan efter tolv (!) sekunder satte Axel Sundberg 2-1 för Lakers och bara ett par byten senare utökade Gabriel Seger hemmalagets ledning. Malmö skulle dock resa sig. Jens Nilsson reducerade innan Edgars Treijs kvitterade med 6.27 kvar av den ordinarie speltiden.

I den efterföljande förlängningen avgjorde Axel Sundberg matchen för Lakers redan efter 31 sekunder. Målet var Sundbergs andra fullträff för dagen.

Skott: 36-19 (10-5, 10-9, 15-5, 1-0)

Efter helgens två matcher ligger Växjö trea i tabellen med 38 poäng på kontot. Man är två poäng bakom tvåan Färjestad och fem poäng efter serieledarna, Linköping. Lakers har spelat en match mer än den nyss nämnda toppduon.

Växjö spelar sin kommande match borta mot Rögle lördagen den 25 november. Rögle ligger näst sist i tabellen och har spelat in 22 poäng på 21 matcher. Senast föll man borta mot Södertälje med 2-6.