Lördag Lör 26 Februari Feb
Tisdag Tis 1 Mars Mar
Torsdag Tor 3 Mars Mar
Lördag Lör 5 Mars Mar
Tisdag Tis 8 Mars Mar
Torsdag Tor 10 Mars Mar
Lördag Lör 12 Mars Mar
Tisdag Tis 15 Mars Mar
Tisdag Tis 22 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Fredag Fre 1 April Apr
Söndag Sön 3 April Apr
Tisdag Tis 5 April Apr
Torsdag Tor 7 April Apr
Tisdag Tis 9 Augusti Aug
Torsdag Tor 11 Augusti Aug
Torsdag Tor 18 Augusti Aug
Fredag Fre 19 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Fredag Fre 2 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt

Sen kvittering och bonuspoäng till Lakers

14 januari 2021 21:40
Referat

Ett delvis nytt Växjö Lakers tog på torsdagskvällen mot serieledarna Rögle BK. En kvittering från hemmalaget med bara 46 sekunder kvar, blev sedan till seger i overtime.


Serieledande Rögle står alltså för motståndet denna kalla kväll i Januari. Och matchinledningen visar på två riktigt starka lag både offensivt och defensivt. Framför allt defensivt där man tar ut varandra och stänger ner banan för motståndaren. Inte mycket målchanser alls.

Men de bästa målchanserna får vi nog ändå ge hemmalaget i den första perioden som är lite rakare än gästerna just när man kommer in i offensiv zon. Redan efter 1.57 åker Mattias Sjögren ut för en hakning och hemmalaget är först ut i PP.

Första PP linan får till ett bra spel där Emil hittar Calof som i sin tur hittar Rosén för en styrning framför mål. Men Rosén får inte riktigt ordning på klubba och puck utan det blir bara nära! Men efter det så ser vi andra PP med Holmberg och Co. Efter en halvdan ingång i zon lyckas man vinna tillbaka pucken bakom mål genom Karlström.

Karlström hittar in framför där Gynge kommer. Gynge lägger en backhandpass rakt över centrallinjen till Pontus Holmberg som bara har att raka in 1-0 bakom Rifalk. Tiden för målet var 3.57. I slutet åker Tim Erixon ut på en yvåa och Rögle får en bra möjlighet att kvittera. Men hemmalaget spelar bra i sitt boxplay och reder ut utvisningen och går till slut även till periodvila med en 1-0 ledning. Skotten i den första perioden slutade 7-8.

I den andra perioden börjar det petas en hel del, men inte från lagen utan från domarna.Inte nog med att Lakers fick avsluta den första perioden i numerärt underläge utan redan efter 2.29 åker Häman Aktell ut för en märklig situation där han trycker upp en Röglespelare i sargen, utan några armar runt utan trycker bara med en arm.

Man fortsätter att spela fantastsikt bra i sitt boxplay och reder ut denna. Men man hinner knappt bli fulltaliga förrän nästa utvisning kommer på Robert Rosén som blir fastlåst, och får klubban fastlåst av Everberg i ett Rögleanfall, och Rosén åker ut 2 m in för interference.

Hemmalaget grejar även denna utvisning på på ett otroligt bra sätt. Men i bakvattenet från utvisningen lyckas Rögle få in kvitteringen genom Taylor Matson när Rögle lyckas hålla fast trycket i Lakers zon. Målet kommer efter 8.36. Båda lagen fortsätter att ta ut varandra, men hemmalaget är alltid giftiga när man får stopp i spelet och vänder snabbt. Calof lyckas stressa till sig pucken och ett friläge men skjuter rakt på.

I slutet av den 18:e minuten har Lakers ett långt anfall där gästerna går på knäna ordentligt. Man får dock inte in pucken på alla lägen man har. Och då kommer ju regeln om alltings jävlighet. Rögle kontrar, få fast pucken och Gellina hittar Ryfors som styr in Rögles ledningsmål efter 18.10. Ett hemmalag som fick slita ont i den andra pga av utvisningar har tappat ledningen. Gästerna vinner skotten, men bara med 8-10 med tanke på utvisningarna.

Tredje perioden blir ett ställningskrig till en början och det händer faktiskt ganska lite. Det ser ut som gästerna har kontroll. Man spelar med ett stort lugn, vågar hålla i pucken och får många minuter att bara springa iväg. Den stora chansen Lakers får är när vår nya back, nr 2 Christian Folin hittar vår nya forward, nr 16 Brendan Gaunce med en underbar frispelning. Men Gaunce försök att trä pucken in i det femte hålet lyckas inte.

Men vi får ett par minuter i slutet av matchen med nerverna utanför, om man är vid sidan om eller framför TV:n vill säga. Lakers tar ut målkvakten och börjar sätta en rejäl press på Rögles mål. Gästerna bryter några gånger och är nära att komma loss och hänga den avgörande. Istället får hemmalaget en tekning i offensiv zon med mindre än minuten kvar att spela.

Brendan Gaunce tar tekningen, vilket han gör riktgt bra bak till Joel Persson som till slut slänger in pucken mot mål. Och där framför cirkulerar Calof och hittar pucken och kan trycka in returen från Rifalk och vi har kvitterat efter 19.14, bara 46 sekunder från slutsignal.

I overtime vinner Rögle första teket och tar pucken ner bakom eget mål. Sen försöker man med en rövar. En Röglespelare sticker ut genom den nedre dörren till båset medan en annan hoppar in genom den bortre dörren. Men det visar sig tydligt att det bytet görs alldeles för tidigt, så istället för friläge på Ryfors, så får Lakers spela 4 mot 3 i två minuter.

Och hemmalaget behöver bara 39 sekunder i PP. Rosén lämnar pucken till Calof som avancerar upp mot blålinjen, släpper pucken snett nedåt mot höger sida där Emil Pettersson dundrar in segerpucken och bonuspinnen stannar i Växjö. En bra hockeymatch mellan två riktigt bra lag. Skotten slutar 25-25. På lördag tar Lakers bussen upp till Tegera Arena för match mot Leksand kl 18.00.

Nästa hemmamatch i Vida Arena ser vi nästa lördag då Brynäs IF kommer på besök. Nedsläpp klockan 18.00.