• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Torsdag Tor 13 Augusti Aug
Lördag Lör 15 Augusti Aug
Tisdag Tis 18 Augusti Aug
Fredag Fre 21 Augusti Aug
Torsdag Tor 3 September Sep
Tisdag Tis 8 September Sep
Torsdag Tor 10 September Sep
Lördag Lör 12 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt

Lundh: "Jag vill höja min lägstanivå"

3 maj 2014 08:55

Efter fyra år i Färjestad så byter Patrik Lundh nu miljö och är klar för Växjö Lakers - och där hoppas han ta nästa steg i karriären.


– Det känns inspirerande att komma till Växjö Lakers och jag börjar redan nu längta efter sommarträningen för att vara redo till hösten, säger Patrik Lundh när han nås från hemstaden Stockholm.

Att det blev Växjö Lakers har med flera saker att göra - men han är imponerad över klubbens resa.

– Jag har mött Växjö många gånger, både i allsvenskan och SHL, och resan har hela tiden varit på uppåtgående. Det finns en ny arena, en engagerad publik och resultaten visar att man är att räkna med. Jag har snackat lite med Sam (Hallam) och Henrik (Evertsson) och det känns som att de har en bra plan, säger "Peppe".

– Det var dags för mig att hitta på något nytt, ta ett steg till. Det känns som att jag etablerat mig i SHL, nu vill jag ta ytterligare steg, kanske producera lite mer och vara en ännu större ledare som visar vägen. Jag vill vara en kille som går i bräschen.

Vad är dina förväntningar inför hösten?
- Det är lite det som jag var inne på. Jag vill vara med och bidra mer på det offensiva planet än jag varit de senaste säsongerna. Höja min lägstanivå lite grand. Jag har varit hyfsad hela tiden men vill snäppa upp allt och ta bort dipparna. Jag vill vara en bidragande faktor hela tiden.

25-åringen är urprungligen från Lidingö, har spelat juniorhockey i Djurgården och sedan allsvensk hockey i Malmö och Karlskoga innan det det blev SHL-spel i Färjestad. Där har han under sina fyra säsonger vuxit ut till en nyckelspelare och har de två senaste åren också varit assisterande lagkapten.

– Det har varit skoj. Jag har lärt av spelare som Rickard Wallin och Anders Bastiansen. Jag tror tränarna satte ett A på mitt bröst eftersom jag är en kille som alltid kör stenhårt på träningarna och som är lätt att ha att göra med. Det var en utvecklande roll för mig.

För några veckor sedan möttes just Växjö Lakers och Färjestad i semifinalen och det var värmlänningarna som gick vinnande ur striden.

– Det var tuffa och täta matcher. Vi hade det inte lätt mot Växjö under säsongen utan förlorade alla matcher, men i semifinalen kom vi upp och hittade ett bra lagspel. Det var en tuff serie och det kunde gått hur som helst, vilket är ett gott betyg åt Växjö Lakers, säger "Peppe" vars Färjestad sedermera förlorade finalen mot Skellefteå.

– Det var tufft. Vår chans var att vinna första hemmamatchen, men det lyckades vi inte med. Luften gick ur oss lite grand och uppgiften blev för stor. Det är bara att gratulera Skellefteå till en fantastisk säsong, men visst var det tungt att förlora.

Med två finaler och ett SM-guld på fyra år så kommer Lundh också in med tung slutspelsrutin i Växjö Lakers.

– Jag vann första året med Färjestad, men då hade jag ingen aning om vad det handlade om. Det bara flöt på. Genom åren har man förstått mer och varit mer bidragande. Det är skillnad mot det vanliga seriespelet, även om det handlar om detaljer. Jag hoppas kunna bidra med den rutinen i Växjö Lakers också.

"Peppe" Lundh har gjort sig känd som en bra allroundspelare - både en för- och nackdel.

– Så är det ju. Ibland kan det vara en nackdel eftersom man vill specialisera sig på något, men när det uppkommer skador så kan det vara en fördel eftersom man kan hoppa in lite här och var, säger han.

Du var center som junior men har mest gått som forward på sistone?
- Ja, hela seniortiden har jag varit ytter. Det blev jag första året i Malmö. Det är inget jag tänker på. Det är roligt att vara forward men jag kan axla en centerroll också eftersom jag är ganska allround.

Du har testats i landslaget, tänker du på Tre Kronor?
- Nej, det gör jag inte. Visst, jag följer med när det är uttagningar och man vill ju gärna vara med. Det handlar om att driva sig själv och göra sitt bästa, sedan får man se hur långt det räcker.