J20: Två klara vinster
Publicerad: 2019-01-14
J20
Växjös J20-lag spelade två hemmamatcher under helgen och båda slutade med klara vinster. Under lördagen besegrades Djurgården med klara 5-1 och under söndagen fick AIK se sig besegrade med 5-2.

Växjös J20-lag fortsätter att vinna. I helgen spelade man två nya matcher och vann båda med klara siffror. Därmed har Lakers vunnit tre av fyra matcher i J20 SuperElit Top 10 efter ordinarie speltid.

Under lördagen vankades det match mot Djurgården. Efter en spelad period var ställningen 1-1 efter att Tobias Aronsson gjort Lakers mål i matchen. I början av mellanakten tog Växjö ledningen då Simon Ericsson gjorde 2-1 i powerplay. Ericssons mål blev periodens enda.

Efter endast 35 sekunder av den tredje perioden utökade hemmalaget sin ledning genom Jakob Heljemo och 33 sekunder senare smällde Eric Karlsson in 4-1 och dödade mer eller mindre matchen. Innan den ordinarie speltiden var till ända hade även Mathias Kemppi hittat till målprotokollet och Växjö vann därmed matchen mot Stockholmslaget med klara 5-1.

Under söndagen var det dags för nytt Stockholmsmotstånd när AIK gästade. Lakers var stundtals väldigt överlägsna och vann bland annat skotten med förkrossande 45-24.

Filip Cederqvist öppnade målskyttet i matchen redan efter sex minuters spel. Gästerna kvitterade några minuter senare innan Lakers gjorde två mål inom loppet av 17 sekunder under periodens sista minut. Simon Ericsson satte 2-1 och Tobias Aronsson 3-1. Båda målen tillkom i spel fem-mot-tre.

I den andra perioden blev Filip Cederqvist tvåmålsskytt då han satte 4-1 på straff. Målet blev periodens enda och Lakers gick till periodvila med en betryggande tremålsledning.

AIK reducerade med drygt fyra minuter kvar av den ordinarie speltiden, men närmare än så kom inte gästerna. Istället för ytterligare en reduceringspuck så fastställde Filip Cederqvist 5-2 i tom kasse med 1.59 kvar av matchen. I och med 5-2-målet blev Cederqvist hattrickskytt i matchen.

Växjö spelade alltså hem sex poäng i helgen och ligger därmed tvåa i tabellen med nio inspelade poäng på fyra matcher. Man har samma poäng som ettan MODO, men Örnsköldsvikslaget är ett plusmål bättre än Lakers.

Lakers spelar härnäst hemma mot Örebro lördagen den 19 januari. Örebro har inlett J20 SuperElit Top 10 med tre raka nollpoängare. Senast föll man mot serieledarna, MODO, med hela 2-8 på bortaplan.