Inför Växjö – Skellefteå
Publicerad: 2018-04-21
Inför
Växjö har kopplat ett rejält grepp om SM-finalen efter 2-0 i matcher där man har 11-0 i mål. I eftermiddag är det dags för final 3 i VIDA Arena där Lakers har chans att skaffa sig flera matchbollar.

Växjös enastående säsong och slutspel fortsätter. Efter att man besegrade Skellefteå med smått otroliga 7-0 i den första finalmatchen, som spelades i VIDA Arena under tisdagen, nollade man Skellefteå på nytt i torsdagskväll när finalmatch nummer 2 gick av stapeln i Skellefteå Kraft Arena. Segersiffrorna skrevs till 4-0 efter att Robert Rosén varit inblandad i samtliga målen. Växjö-stjärnan noterades för två mål och två målgivande passningar och står noterad för sex poäng (3+3) på de två inledande finalmatcherna.

Inför dagens finalmatch står Växjö noterade för nio raka slutspelsvinster där man endast släppt in två mål på de fem senaste matcherna. Man har dessutom vunnit nio raka hemmamatcher (grundserien inkluderat) under ordinarie speltid samt åtta raka matcher i VIDA Arena mot Skellefteå.

Skellefteå däremot har förlorat fyra av sina fem senaste slutspelsmatcher på resande fot. Man har dessutom inte vunnit i VIDA Arena sedan början av 2016. Efter den segern har man, som tidigare nämnt, radat upp åtta raka förluster i Växjö.

Ser man till formen hos respektive lag samt de tidigare inbördes mötena lagen emellan så pekar det mesta på att Växjö tar en ny vinst i afton. Å andra sidan så står det 0-0 på tavlan när pucken släpps i eftermiddag och Skellefteå vet vad som krävs för att väcka liv i matchserien. Bortavinst i afton skulle betyda oerhört mycket inför finalmatch 4 som spelas redan under söndagen i Skellefteå Kraft Arena.

Värt att notera:

Viktor Andrén har fortfarande inte släppt in ett enda mål i årets SM-slutspel. Tre matcher, tre vinster och noll insläppta mål på 164 minuter och 50 sekunder är målvaktens facit.

Elias Pettersson har svarat för ett imponerande slutspel och finalserie och toppar nu SM-slutspelets poängliga med sina 14 poäng (6+8) på elva matcher. Med den poängnoteringen är han två poäng före tvåan Oscar Möller. Det ska tilläggas att Pettersson spelat tre matcher färre än Möller.

Dagens match spelas i VIDA Arena med nedsläpp 15.15. Arenan öppnar redan 13.15. Välkomna då!