J20: Säsongen redan över
Publicerad: 2019-03-23
J20
Under fredagskvällen tog J20:s säsong snöpligt nog slut. Detta efter att Karlskrona vänt 2-3 till vinst med 4-3 efter straffar i åttondelsfinal 2 och avancerade således vidare till kvartsfinal med 2-0 i matcher.

Växjö gick in med favoritskapet i åttondelsfinalsserien mot Karlskrona, men lyckades inte bära upp det och förlorade matchserien med 0-2 efter stor dramatik. Det innebär att Lakers säsong är över för den här gången.

Karlskrona fick en lysande start på åttondelsfinal 2, som spelades i Växjö Ishall, då Albert Praem gjorde 1-0 redan efter 2.44. Gästerna hade bud på fler mål då man bland annat fick chansen i spel fem-mot-fyra tre gånger om, men lyckades inte överlista Jesper Eliassson i hemmamålet ytterligare. Växjö hade också ett ypperligt tillfälle att hitta nätmaskerna då man tilldömdes straff efter drygt halva perioden spelad, som man dock missade.

Växjö kom ut som ett nytt lag i den andra perioden och hade verkligen bestämt sig för att vända på steken. Efter drygt fyra minuters spel av mellanakten satte Simon Ericsson 1-1 och knappt fyra minuter senare skickade Lukas Söderlund in ledningspucken, 2-1. Av bara farten satte Tobias Aronsson 3-1 i powerplay minuten senare och Lakers hade plötsligt en tvåmålsledning i den så viktiga matchen. Karlskrona skulle dock få in en psykologisk viktig reduceringspuck med endast 54 sekunder kvar av perioden.

I den tredje perioden var det Karlskrona som förde spelet i jakten på en kvitteringspuck. Växjö gjorde det dock bra och fredade målet gång på gång. Med endast 1.15 kvar av den ordinarie speltiden plockade gästerna ut sin målvakt och blott 22 sekunder senare var mardrömmen framme för Lakers del då Karlskrona lyckades kvittera med 53 sekunder kvar av den tredje perioden.

Matchen gick således till förlängning, som slutade mållöst. Den jämna bataljen fick därför avgöras på straffar där Marcus Westfält, i bortalaget, gjorde straffläggningens enda mål, vilket betydde att han skickade Karlskrona till kvartsfinal efter 2-0 i matcher.