Inför Växjö – Rögle
Publicerad: 2019-03-05
Inför
Ny vecka där tre härliga matcher väntar. Först ut är slutspelsjagande Rögle i VIDA Arena i afton.

Grundseriens nästsista vecka inleds i afton där Växjö tar sig an ett revanschsuget och slutspelsjagande Rögle. Båda lagen har mycket att spela för, vilket lär synas på rinken i kväll.

Växjö är ett av seriens formstarkare lag, trots att man föll med 1-2 efter straffar borta mot Örebro senast. Dessförinnan radade Lakers upp fyra segrar, samtliga efter ordinarie speltid. Ser man till de fem senaste matcherna så är serieledarna, Luleå, den enda klubben som spelat in fler poäng på kontot än Växjö.

Lakers goda form har tagit laget upp på en betryggande fjärdeplats i tabellen med 78 inspelade poäng med fem matcher kvar. Laget har en bit upp till trean Frölunda, men har en god marginal ner till sjuan Skellefteå. En direktplats till kvartsfinal ser lovande ut, men då krävs det ytterligare ett par vinster innan grundserien ska summeras.

I afton står Rögle för motståndet. Skånelaget ligger på en niondeplats i tabellen med sina 69 poäng. Laget är endast en poäng efter åttan HV71 och har fyra poäng upp till den sjätte och sista direktplatsen till kvartsfinal som rivalen Malmö, i skrivande stund, innehar. Ängelholmklubben har fyra poängs marginal ner till elvan Brynäs som ligger precis utanför en slutspelsplats.

Rögle har haft det tyngre på slutet och kommer med tre raka förluster i bagaget inför kvällens match. Gästerna lär dock vara rejält taggade efter de mindre bra resultaten på sistone. Laget är också ute efter revansch på Lakers efter 3-5-förlusten senast i VIDA Arena. Dessutom är Rögle på väg mot en slutspelsplats för första gången på 25 år, vilket man såklart kommer göra allt för att uppnå.

Säsongens två möten i Lindab Arena lyckades hemmalaget vinna med tennissiffrorna 6-3 samt 2-1 efter förlängning. Rögle har således 2-1 i inbördes statistik under säsongen, något Lakers vill ändra på genom att vinna kvällens match och kvittera ställingen till 2-2.

Växjö är seriens bästa hemmalag poängmässigt med hela 54 inspelade poäng på 23 matcher. Rögle har varit väldigt bra på bortaplan på sistone och har bland annat vunnit sex av sina nio senaste matcher på bortais. Kvällens gäster är dessutom det laget som spelat in femte flest poäng, tillsammans med Färjestad, på resande fot under säsongen.

Lakers har tagit poäng i 18 (!) raka hemmamatcher där 16 av matcherna har slutat med vinst. Ser man till inbördes möten mot Rögle i VIDA Arena har Växjö nio raka vinster. Blir det en tionde också?

Det är värt att notera att Brendan Shinnimin smällde in ett hattrick senaste de båda lagen möttes i VIDA Arena. Fortsätter stjärnan leverera mål mot Rögle i afton tro? Kanadensaren är glödhet och har svarat för hela tolv poäng (7+5) på de nio senaste matcherna.

Nu är det dags att tagga igång för en ny viktig match i VIDA Arena där Växjö kommer göra sitt för att spela hem tre nya poäng. Rögle kommer dock inte vika ner sig en tum då de jagar revansch från den förra förlusten mot Växjö, men också väldigt viktiga poäng i jakten på en slutspelsplats för första gången på 25 år. Det kommer bli en häftig och härlig tillställning i afton mellan de båda lagen.

Kvällens match spelas i VIDA Arena med nedsläpp 19.00. Arenan öppnar redan 17.00. Välkomna då.

Timmy Renud