Lakers Hockey Stars visar upp sig under lördagen!
Publicerad: 2013-02-22

I första periodpausen mellan Växjö Lakers och Timrå under lördagen kommer Växjö Lakers succékoncept Lakers Hockey Stars att visa upp sig i VIDA Arena.

Framtidens Växjö Lakers-spelare, födda 2006 och 2007, får därmed chansen att uppleva publiken i VIDA Arena!

Växjö Lakers startade upp Lakers Hockey Stars (LHS) inför den här säsongen.

LHS är ett unikt koncept och går ut på att flickor och pojkar i fem- och sexårsåldern  spelar ishockey på en anpassad spelyta. Alla lag och spelare i Lakers Hockey Stars har också fått ett Lakers-KIT innehållande en komplett hockeyutrustning, från skridskor till hjälm. Och en Lakers Hockey Stars-tröja. 

Under säsongen har barnen spelat varje söndag i VIDA Arena.

LHS har varit en succé. De 100 platserna som fanns från början har fått utökas.

- Det har blivit bättre än vi tänkt. Vi satte ihop ett koncept där allt var paketerat och anpassat från början. Spelarna fick en fast tid i veckan att spela och en komplett utrustning - inget krångligt, bara att köra. Och det har fallit väl ut. Kort sagt så har det varit en succé, säger Jan-Erik Modigs som är breddansvarig i Växjö Lakers och den som driver Lakers Hockey Stars.  

- Det blev fler som deltog än vi räknade med, så vi fick snabbt lägga till 20 paket med utrustningar men det visades sig att inte det heller räckte. Att intresset är så stort är något som vi tar med oss till nästa säsong. 

Varför har det blivit så bra?
- Alla har fått samma förutsättningar och vi har hållit det till en billig peng. Helheten har fungerat, det har vi fått mycket beröm för. Vi har börjat nivågruppera lite på slutet, de som inte lär sig skridskoåkningen lika snabbt får chansen att nöta det så att de kan komma igång. Och det är något som har välkomnats. Alla behöver vara på sin nivå för att känna sig delaktiga.

Men det har inte bara tillkommit massa spelare - utan också en hel del ledare.

- Vi har fått in många bra ledare som är intresserade och engagerade på rätt nivå. De har verkligen varit ambitiösa, säger Jan-Erik Modigs. 

Kom och se Lakers Hockey Stars på lördag då det samtidigt är Familjefest i VIDA Arena!

» Läs mer om Lakers Hockey Stars

Temakväll: Familjefest
» Det händer under familjefesten 
» Team Rynkeby på besök 

Biljetter:
» Erbjudande: VIP-biljett på Gräddhyllan
» Boka biljett 
» Restaurangbokning 

Lakers Hockey Stars

Redaktör Jonas Gustavsson