• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 9 Oktober Okt
Torsdag Tor 11 Oktober Okt
Lördag Lör 13 Oktober Okt
Tisdag Tis 16 Oktober Okt
Torsdag Tor 18 Oktober Okt
Lördag Lör 20 Oktober Okt
Torsdag Tor 25 Oktober Okt
Lördag Lör 27 Oktober Okt
Tisdag Tis 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 1 November Nov
Lördag Lör 3 November Nov
Tisdag Tis 13 November Nov
Torsdag Tor 15 November Nov
Lördag Lör 17 November Nov
Torsdag Tor 22 November Nov
Lördag Lör 24 November Nov
Onsdag Ons 28 November Nov
Lördag Lör 1 December Dec
Torsdag Tor 6 December Dec
Lördag Lör 8 December Dec
Onsdag Ons 19 December Dec
Fredag Fre 21 December Dec
Onsdag Ons 26 December Dec
Fredag Fre 28 December Dec
Söndag Sön 30 December Dec
Lördag Lör 5 Januari Jan
Torsdag Tor 10 Januari Jan
Lördag Lör 12 Januari Jan

Inför Växjö – Mora

3 november 2018 11:00
Inför

I eftermiddag spelas den sista matchen innan landslagsuppehållet då Mora kommer på besök till VIDA Arena för en viktig match.


Matcherna fortsätter att dugga tätt i SHL:s grundserie. I eftermiddag spelar Växjö sin tredje match på fem dagar då Mora kommer på besök till VIDA Arena i en viktig match. Dagens match är den sista innan landslagsuppehållet där Lakers får tio dagars matchvila.

Lakers föll senast mot Rögle på bortaplan med 3-6, men dessförinnan vann Växjö tre av fyra matcher och tog ett ordentligt kliv i tabellen.

Dagens motståndare, Mora, har blandat och gett under säsongen och kommer, inför dagens match, med tre förluster i bagaget. Inför torsdagens omgång ligger Mora sist i tabellen, men kan avancera till en åttondeplats vid vinst i afton. Så pass jämn är tabellen just nu.

Växjö ligger på en åttondeplats i tabellen och är endast fyra poäng före gästerna från Mora. Lakers har endast två poäng upp till den sjätte- och sista kvartsfinalsplatsen, men man är också endast två poäng före Timrå som innehar en av de två negativa kvalplatserna i botten av tabellen. Att kvällens match mot Mora är viktig råder det ingen tvekan om.

Växjö och Mora har hunnit möttes en gång tidigare under säsongen. Den matchen spelades i Mora där Lakers vann med klara 4-1 efter att Janne Pesonen gjort två mål i matchen. Övriga Växjö-mål prickades in av Roman Horak och Linus Fröberg.

Under fjolårssäsongen möttes Växjö och Mora fyra gånger där Lakers vann samtliga matcher. De båda hemmamatcherna i VIDA Arena vann Lakers med 7-2 och 5-2 och matcherna i Dalarna vanns med 4-2 och 4-1.

Växjö har åtta raka segrar i bagaget mot Mora där samtliga har kommit efter ordinarie speltid och med minst tvåmålsmarginal. Lakers har således ett psykologiskt övertag på dagens motståndare.

Kom och besök VIDA Arena och heja fram Lakers till tre viktiga poäng i mötet mot Mora idag. Efter matchen i eftermiddag dröjer det nästan två veckor innan det spelas SHL-hockey på hemmaplan igen.

Dagens match spelas i VIDA Arena med nedsläpp 15.15. Arenan öppnar redan 13.15. Välkomna då!