Cederqvist draftad av Buffalo Sabres
Publicerad: 2019-06-23
Nyhet
Igår kväll fortsatte 2019 års NHL-draft i Roger Arena, Vancouver där det var dags att slutföra runda 2-7. I femte rundan draftades Växjö Lakers forward Filip Cederqvist som nummer 143 av Buffalo Sabres.

Strax efter klockan 23.00, svensk tid var det dags för Buffalo Sabres att göra sitt femteval i draften efter att Sportchefen Jason Butteril tradat upp sig till att välja nummer 143 genom att ge nummer 177 och 190 till Detroit Redwings. Femtevalet föll på Växjö Lakers 18-årige forward Filip Cederqvist.

Hur känns det att ha blivit draftad?
- Det känns väldigt roligt men framförallt spännande.

Hade du räknat med det?
- Jag var väl inte helt säker men många hade sagt till mig att det fanns goda chanser att jag skulle blir draftad men man vet ju aldrig riktigt säkert.

Blev det något firande när du fått beskedet?
- Det vet jag inte riktigt om man kan kalla det. Jag blev mest glad och det var en fin stund med familjen.

Har du blivit uppvaktad av Buffalo, så du hade dina misstankar att just dem var ute efter dig?
- Nej, inte direkt men helt överraskad blev jag inte. Jag hade mina små misstankar. Efter att jag hade blivit draftad ringde de upp mig och gav mig lite information, bland annat om deras kommande camp i början på juli som jag är inbjuden till.

Hur bra koll har du på Buffalo Sabres?
- Inte så bra koll alls får jag väl villigt erkänna, blir till att läsa på lite, avslutar Filip med ett skratt.

I draften gick totalt 26 svenska spelare och från svenska ligor gick 15 J20 SuperElit-spelare, 5 SHL-spelare, 3 J18 Allsvenska spelare och 2 J18 Elit-spelare.

PR & Kommunikation Carolina Toresson