Jämt, spännande och målrikt.
Publicerad: 2019-10-17
Ja så kan kvällens match mot Frölunda sammanfattas. Det bjöds på fin underhållning när Lakers mötte Frölunda och tog 1 poäng hem med hem efter 5-5 i full tid. I overtime säkrade hemmalaget extrapoängen i powerplay.

Period ett i Scandinavium drog igång och det var Frölunda genom Rhett Rakhshani som vaskade fram matchens första målchans, men Andrén höll tätt och redan i anfallet efter visade Lakers att man minsann också tänkte testa Johan Mattsson i hemmamålet. Spelmässigt var det en jämn inledning på matchen. I mitten av perioden så var det Växjö som växlade upp tempot lite och man skapade flera målchanser, en del riktigt farliga. Den vassaste chansen fick Matthew Bodie som så när lyckades få in ett riktigt slagskott, men Mattsson stod för en finfin räddning. Med fem minuter kvar av perioden så var matchbilden fortfarande väldigt jämn, och det kändes som att hemmalaget i alla fall hade tagit ett litet grepp om händelserna på isen, men med endast 7 sekunder kvar kom Shinnimin och Emil Pettersson i en 2 mot 1 situation, ”Shinni” serverade pucken på bladet till Emil som vispade in den i nätet bakom en chanslös Mattsson och Emil noterades därmed för sin första pinne för säsongen. Assistpoäng till ”Shinni” och Forsbacka Karlsson. Med ett stort leende på läpparna lämnad e gästerna isen när perioden var över och vi summerade skotten på mål till 7-8 i denna jämna period, som ändå varit ganska snäll då inga utvisningar delades ut.

I period två kom hemmalaget ut fint, och med en annan intensitet än tidigare i matchen. Viktor Andrén stod för en fantastisk räddning men pucken studsade rakt ut till Joel Lundqvist som enkelt kunde raka in kvitteringen redan efter 02:58. Olycklig start för Växjö som trots baklängesmålet inte hängde läpp utan man fortsatte att skapa chanser och stundtals tryckte ner Frölunda i deras egna försvarszon. Hemmalaget skapade också en del och i samband med ett anfall hängde Oliver Bohm lite för länge på sin motståndare och fick sitta av två minuter för en fasthållning 10:06. Hemmalaget ställde upp och testade Växjös boxplay och Andrén hårt inledningsvis i spelet 5-4, men Lakers spelade bra i boxplay och det tog inte så lång stund innan Oliver Bohm fick äntra isen igen. Efter powerplayet så tog det en knapp minut innan Simon Hjalmarsson fick pucken på anfallsblå, skrinnade sig fri och överlistade Andrén och hemmalaget tog ledningen 13:09. 13:20, alltså endast 11 sekunder senare kom 2-2 upp på tavlan sedan Roman Horák tråcklade in en förlupen puck i slottet från försvarande Frölundaback. Dryga minuten senare spelades Rakhshani fri på anfallssblå och kunde trycka in 3-2 14:28. Strax därefter, 15:52 skapade Lakers ett tilltrasslat läge framför Mattsson vilket slutade med två utvisningar, Joel Lundqvist fick en tvåa för fasthållning och Ilari Melart fick en tvåa för roughing. Spel 4-4 således men 17:34 delade Rahimi ut en tackling som domarna först släppte men eftersom Fagermo låg kvar på isen så avbröts spelet och innan det blåstes igång igen satt Rahimi i utvisningsbåset för en boarding. VLH kämpade på bra i både 4-3 och 5-4 och den sista halvminuten som återstod sedan båda lagen blivit fulltaliga diskades av utan några fler mål, så period två denna afton summerades till 3-1 i mål, 13-7 i skott på mål och hemmalaget drabbades av 1x2 minuters utvisning och Växjö Lakers 3x2 minuter dito.

Tredje perioden sattes igång och vi fick se en ny utvisning för Växjö Lakers då Bohm dömdes ut två minuter för en hög klubba 02:53. Captain Josefsson och ”Shinni” jobbade på bra i spel med en man mindre på isen, och fick med sig en utvisning där Rakhshani fick sitta 2 plus 10 minuter för en checking from behind på Shinnimin 03:31. Och i spel 4-4 kvitterade Ilari Melart nästan omedelbart assisterad av Linus Högberg 03:59. Och nu kunde vi scenariot, 04:23 tog hemmalaget tillbaka ledningen genom Jacob Moverare frispelad av Friberg. Målet godkändes efter videogranskning på grund av spelare i målgården, men han bedömdes inte störa Andrén. Målfesten var inte slut där, 05:24 hittade Linus Högberg nätmaskorna bakom Mattsson och vi hade 4-4 på tavlan. 06:59 fick Daniel Rahimi sin andra tvåa för en fasthållning. Frölunda fick då möjlighet att återta ledningen i spel 5-3, sedan Horák lyfte ut pucken lite högt och över plexit, vilket gav honom 2 minuter för avsiktligt fördröjande av spel. Frölunda utnyttjar läget i numerärt överläge och Hjalmarsson gjorde sitt andra mål för kvällen, frispelad av Ryan Lasch 09:58. Efter ledningsmålet för hemmalaget så följde ett par märkliga situationer, misstänkta utvisningar och fina målchanser, båda lagen bjöd på fina prestationer och en del individuella sådana också. Med 8 minuter kvar kom matchens sista powerbreak, och när spelet kom igång igen efter breaket så åkte Viktor Ekbom ut för en boarding på Ludvig Nilsson 12:39. Spel 5 mot 4 för Lakers, som minuten senare blev 5-3 sedan Joel Mustonen gjorde sig skyldig för en cross-checking. Sam Hallam tog en time-out i samband med detta, och 14:31 kommer som så många gånger ikväll en kvittering, Emil Pettersson fick äran att göra sitt andra för kvällen. Gynge och Forsbacka Karlsson assisterade. Det blev inga fler mål utan matchen skulle komma att avgöras efter overtime.

I period 4 så drog Emil Pettersson på sig en utvisning för en hakning efter 34 sekunder ock spel 4-3 väntade, Lakers spelade uppoffrande men med 36 sekunder kvar visades Ilari Melart ut för resten av matchen efter en cross-checking och Frölunda utnyttjar läget i spel fem mot tre och kniper extrapoängen ikväll.

Matchens statistik skriver vi ihop som följer: 6-5 på måltavlan, skott på mål slutade 38-25, och utvisningsminuterna 4x2 + 10 för Frölunda och 7x2 samt 5+match för Växjö Lakers.

Nästa hemmamatch är på lördag den 19 oktober då Brynäs kommer på besök så se till att säkra din plats: vlh.ebiljett.nu