Inför Luleå – Växjö
Publicerad: 2019-03-26
Inför
Växjö har ett tufft utgångsläge i kvartsfinalsserien mot Luleå då Norrbottenlaget leder matchserien med 2-0. Lakers har dock vänt 0-2-underläge förr och är fullt inställda på att göra det igen. I kväll väntar viktiga kvartsfinal 3 i Coop Norrbotten Arena.

Växjö föll snöpligt i kvartsfinal 2 då Luleå kvitterade med 75 sekunder kvar av den ordinarie speltiden. Matchen gick till förlängning där Norrbottenlaget avgjorde efter några minuter. Därmed leder Luleå matchserien med 2-0 och har således satt sig i ett fint utgångsläge inför de avslutande matcherna.

Matchen senast, som nämndes ovan, vann Luleå med 5-4 efter förlängning efter att man kvitterat Lakers ledning tre gånger om under den målglada bataljen. Linus Fröberg, Liam Reddox, Brendan Shinnimin och Dominik Bokk gjorde Växjös mål i matchen, men det hjälpte dock föga den här gången.

I kväll väntar kvartsfinal 3 i Coop Norrbotten Arena. Matchen i afton är en så kallad ”måstematch” för Växjös del. Vid vinst kan man kvittera matchserien till 2-2 hemma i VIDA Arena på torsdag, men vid förlust leder Luleå matchserien med 3-0, vilket betyder att Lakers säsong kan ta slut redan om ett par dagar.

Ett 0-2-underläge i en matchserie är inget kul, men det är absolut inget som är omöjligt att vända på. Växjö har lyckats vända det underläget i slutspelssammanhang förr och kommer såklart göra allt för att lyckas med den bedriften igen.

I den senaste kvartsfinalen i Luleå lagen emellan vann hemmalaget med 3-1 efter att ställningen varit 1-1 länge. Luleå sköt nämligen 2-1 först med 86 sekunder kvar av den ordinarie speltiden och kunde några sekunder senare skicka in 3-1 i tom kasse.

Båda kvartsfinalsmatcherna har således varit otroligt jämna där Luleå har avgjort/kommit tillbaka sent i matcherna. Kvartsfinal 3 lär bli minst lika jämn och tajt där Växjö mycket väl kan reducera matchserien vid en bra prestation. Det är små, små marginaler som avgör matcherna i ett slutspel.

Växjö har två raka bortaförluster mot Luleå inför kvällens match, men dessförinnan vann Lakers två raka på resande fot. Det är alltså dags att återupprepa en vinst i Coop Norrbotten Arena i afton.

Kvällens match spelas i Coop Norrbotten Arena, Luleå, med nedsläpp 19.00.

Timmy Renud