J18: Utklassning i derbyt
Publicerad: 2018-11-12
J18
Under söndagen vankades det derby i Växjö Ishall då HV71 kom på besök. Växjö svarade för en mycket väl genomförd match och körde över rivalen och vann med utklassningssiffrorna 6-1.

Det vankades smålandsderby i Växjö Ishall under söndagen då HV71 kom på besök. Gästerna fick en kanonstart och gjorde 1-0 redan efter 47 sekunders spel, men därefter var det Växjö för hela slanten. Lakers gjorde sex (!) raka mål och vann till slut med utklassningssiffrorna 6-1.

Smålandsderbyt hann knappt börja innan gästerna chockstartade med att göra mål efter endast 47 sekunders spel. Växjö skulle dock vända på steken innan den första perioden var till ända. Först satte Robin Ericsson 1-1 innan Gustav Kapborg gav hemmalaget ledningen med 90 sekunder kvar av perioden.

I den andra perioden dominerade Växjö fullständigt och vann bland annat skotten med förkrossande 13-2. Lakers gjorde även tre mål framåt. Först hittade Hugo Wirell nätmaskerna sedan Alex Ånnhagen innan David Chronvall satte 5-1 på straff i mitten av mellanakten. De sista fyra minuterna av perioden fick gästerna spela numerärt överläge, men lyckades inte överlista Lucas Olander i hemmamålet.

Utvisningarna duggade tätt i den tredje perioden där HV71 drog på sig hela fem tvåminutersutvisningar. Lakers utnyttjade det numerära överläget en gång då Filip Moen skickade in 6-1, vilket också visade sig bli slutresultatet i derbyt.

I och med storsegern mot HV71 är Växjö endast tre poäng efter Jönköpingslaget i tabellen. Lakers har spelat in 29 poäng på 14 matcher och har häng på tvåan Malmö och trean HV71. Växjö är fem poäng före femman Linköping och åtta poäng före sexan Rögle.

Skott: 39-15 (15-10, 13-2, 11-3)

På torsdag är det dags för ny match då Växjö gästar tabellsexan Rögle. Ängelholmslaget har spelat in 21 poäng och har tre poäng upp till femteplatsen. Senast besegrade Rögle bottenlaget Tingsryd med klara 4-0 på bortaplan.