Året avslutas med härliga tre poäng
Publicerad: 2020-12-30
Årets sista match för Lakers avgjordes i Malmö Arena. Och det var bara ett lag på banan från början till slut. Efter 19-43 i skott skrevs slutresultatet till 2-6.

Malmö Arena står som värd när Lakers ska spela årets sista match i SHL. Motståndet heter Malmö Redhawks. Och gästerna tar tag i taktpinnen från minut ett och styr i stort sett hela den första perioden. Redan efter 4.05 får man chansen i PP när Howden åker för en hakning. Ett ganska okej PP ger dock ingen utdelning.

Men det är fortsatt gästerna som styr och ställer och är dom som har de längre och tyngre anfallen. Och till slut, efter idoget arbete och ett ständigt återvinnande av pucken så hittar Jack Drury nätet bakom Volden i Malmös mål och vi 100% rättvist 0-1 på tavlan efter 13.31.

Och Lakers fortsätter att leda spelet och Malmö sticker upp ibland. Men man är givetvis sårbar, även om man är helt överlägset i spelet om man inte lyckas göra nästa mål i detta övertag. Det behövs bara en chans, ett skott för att det helt plötsligt ska vara 1-1 på tavlan.

Och precis detta händer. Efter ett lite svagare agerande i egen zon vinner Malmö pucken där Joe Veleno kan slå in en retur efter en inbrytning av Howden. Kvitteringen kommer efter 16.33. Växjö vinner skotten med förkrossande 21-5, men det står ändå 1-1 på tavlan. Lite kontentan av när man inte lyckas ta betalt för sitt övertag.

När vi väl kommer ut i den andra perioden ser gästerna lite mer avvaktande ut medan hemmalaget givetvis ser sin stora möjlighet efter en sämre första period från deras del där dom ändå kom ut med ett oavgjort resultat.

Redan efter 38 sekunder åker Joel Persson ut på en slashing och Malmö får ett ypperligt läge att sätta sig själva i förarsätet. Men gästerna spelar riktigt bra i sitt boxplay och Malmö får inte till sitt PP alls. Efter 7.59 så är det Lakers tur i PP när Howden åker ut för andra gången i matchen. Och efter ett ganska risigt PP så lyckas till slut Andrew Calof får till ett bra skott som Volden räddar men då är Rosén framme på returen och sätter 1-2 efter 9.33.

Sen känns det som vi får en ketchup effekt från den första periodens övertag. Bara 50 sekunder senare slarvar Malmö i egen zon och Lakers presspel bär frukt då Marcus Sylvegård plockar upp Malmös misstag och serverar Josen fri framför mål och vi har hastigt och lustigt 1-3 på tavlan.

Nu är det åter gästerna som styr matchen och man ger nu hemmalaget långa tunga stunder i deras egen zon. Och knappa 2 minuter efter 1-3 ringer det igen när Drury serverar Melart pucken på blå. Melart dammar iväg prjektilen som landar i nätet bakom Volden och det står 1-4 efter 12.14.

Växjö Lakers driver resten av den andra perioden och lägen att utöka sin ledning finns i ett antal. Men det stannar vid att gästerna vinner perioden med 3-0. Skotten vinner man lite mer beskedligt än första med 5-9. Total skottstatistik efter 2 spelade perioder är 10-30.

19-43?

Ja, det är vad skottstatistiken slutar med efter 60 spelade minuter. För tredje perioden blir ingen skillnad den här nästsista dagen på året. Lakers spelar förtroendeingivande och man utökar sin ledning till 1-5 2.02 in i perioden. Efter detta är det egentligen bara en transportsträcka fram till slutsignalen. Hemmalaget sprattlar till i slutet av matchen när Emil Sylvegård trycker in 2-5 på en retur från Viktor Fasth.

Och strax därefter är vi på väg att sätta kvällsglöggen i fel strupe när Malmö får ett friläge precis efter reduceringen och pucken går på Faths axel och i ribban. Första gången under hela matchen där gästerna tappar lite av fokuset. Malmö åker på ytterligare en utvisning strax därefter, när Howden tar sin tredje utvisning. Och Lakers tar då chansen att stänga den här föreställningen en gång för alla när Emil Pettersson hittar nätet.

Slutresultatet skrivs till 2-6 och skotten till hela 19-43. Ett riktigt gott slut för laget. Nu tar vi nyår och är åter tillbaka den 2 januari när Djurgården gästar Vida Arena. Vi önskar er alla ETT GOTT NYTT ÅR.