J18: Helgsummering
Publicerad: 2019-01-29
J18
Växjös J18-lag hade en tuff helg med dubbla förluster. Under lördagen föll man borta mot Södertälje och under söndagen fick man se sig besegrade av Linköping med uddamålet 3-4.

Växjös J18-lag hade en tuff helg med två bortaförluster på två dagar. Under lördagens match föll man med klara 1-5 efter att hemmalaget, Södertälje, svarat för en formidabel första period. Södertälje avlossade tolv skott på mål där hela fem (!) letade sig in och man vann perioden med förkrossande 5-0.

Lakers reducerade i början av den andra perioden genom Ivar Kjellsson i boxplay, men närmare än så kom inte laget.

Under söndagen spelade man en tajt match borta mot Linköping. Växjö tog ledningen i början av matchen då Felix Franzén lyckades överlista Isac Sandström i hemmamålet. Linköping skulle dock kvittera innan den första perioden var över.

I början av den andra perioden tog Växjö ledningen på nytt, denna gång genom Ivar Kjellsson. Hemmalaget skulle dock återigen kvittera och även ta ledningen innan mellanakten var till ända.

I den tredje perioden gjorde lagen ett varsitt mål och segersiffrorna skrevs till slut till 4-3 i Linköpings favör. Alex Ånnhagen gjorde Lakers mål i den tredje perioden.

Efter helgens två förluster halkade Växjö ner på jumboplatsen i J18 Allsvenskan Södra. Laget har spelat in fem poäng på sju matcher och är endast två poäng ifrån nästjumbon Almtuna och tre poäng efter åttan Nacka.

Växjö spelar sin kommande match onsdagen den 13 februari då Frölunda kommer på besök till VIDA Arena. Frölunda föll senast borta mot Nacka med 2-7 och har endast vunnit tre av åtta matcher.