• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Torsdag Tor 13 Augusti Aug
Lördag Lör 15 Augusti Aug
Tisdag Tis 18 Augusti Aug
Fredag Fre 21 Augusti Aug
Torsdag Tor 3 September Sep
Tisdag Tis 8 September Sep
Torsdag Tor 10 September Sep
Lördag Lör 12 September Sep
Fredag Fre 18 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Tisdag Tis 10 November Nov
Torsdag Tor 12 November Nov

Inför Växjö – Malmö

19 december 2018 12:00
Inför

Ikväll är det äntligen dags för SHL-hockey igen efter elva dagars matchledighet på grund av landslagsuppehåll. Topplaget Malmö gästar VIDA Arena i afton i en högintressant match.


Elva dagar har gått sedan Växjös senaste SHL-match, men i afton är det äntligen dags för kamp igen då Skånelaget Malmö kommer på besök till VIDA Arena.

Senast, den 8 december, föll Växjö borta mot Frölunda med 1-0 efter straffar i en tät match. Matchen innan dess, som spelades i VIDA Arena den 6 december, vann Lakers med uddamålet 2-1 mot Timrå. Peter Andersson och Roman Horák prickade in hemmalagets mål i den matchen.

Växjö har hunnit med att spela 24 SHL-matcher under säsongen och har skrapat ihop 41 poäng på dessa. Med den poängnoteringen ligger Lakers femma i tabellen endast fyra poäng bakom serieledarna Luleå.

Kvällens motståndare, Malmö, ligger på en tredjeplats, men är endast en poäng före Växjö i den jämna tabelltoppen. Skånelaget vann sina två sista SHL-matcher innan landslagsuppehållet och avancerade därmed förbi Lakers i tabellen.

Växjö och Malmö har redan hunnit med att mötas två gånger under säsongen. Båda matcherna har varit väldigt jämna, målsnåla och tajta. Den första matchen spelades i VIDA Arena den 11 oktober där Linus Fröberg gjorde matchens enda mål. Tre dagar senare möttes man igen, denna gång i Malmö Arena. Den matchen vann hemmalaget med 2-1 efter att man vänt 0-1 i mitten av den tredje perioden. Liam Reddox prickade in Lakers enda mål i matchen.

De båda lagen möttes hela åtta gånger under fjolårssäsongen, fyra matcher i grundserien och fyra matcher i SM-slutspelet. Malmö vann den första grundseriematchen, men därefter radade Lakers upp sju raka vinster mot Skånelaget med slutspelet inkluderat. I slutspelet drabbades man samman i semifinal där Växjö vann med klara 4-0 i matcher.

Växjö och Malmö har mötts hela 18 gånger under de senaste två åren. Detta tack vare att man mött varandra i SM-slutspelet två år i rad. Under denna period har Lakers vunnit tio av matcherna och Malmö resterande åtta.

Matcherna mot Malmö har derbykaraktär och brukar bli väldigt underhållande, tajta och innehålla mycket känslor. Kvällens match lagen emellan lär inte bli något undantag. Matchen i afton är den sista på hemmaplan denna sida jul så glöm inte att säkra din plats i arenan.

Kvällens match spelas i VIDA Arena med nedsläpp 19.00. Arenan öppnar redan 17.00. - Varmt välkomna!