• Huvudsponsorer

Växjö Lakers har utsett kaptenerna

12 september 2011 14:59

Växjö Lakers rustar inför elitserien. Idag, dagen innan premiären borta mot Frölunda, deklarerade Janne Karlsson vilka som blir årets kaptener.


Johan Markusson blir lagkapten medan Erik Josefsson och Brad Moran kliver in som assisterande kaptener.

– Ja, det berättade jag på uppslutningsmötet som vi hade efter dagens träning, berättar Janne Karlsson.

– Under mötet, som vi brukar ha inför varje säsong, så pratade vi också om hur vi ska jobba med vår målsättning som är slutspel. Vi har pratat om hur vi ska ta oss dit.

Elitserieäventyret inleds mot Frölunda borta under tisdagen (matchen sänds i mediakuben i VIDA Arena med start 19.00 och det är fritt inträde) och det är ett taggat Växjö Lakers som kommer att äntra Scandinavium.

Växjö Lakers är som bekant obesegrade under försäsongen med sju vinster och en oavgjord match på åtta försök.

– Det är skönt att det ska dra igång och jag är bara förväntansfull. För oss handlar det om att agera mot Frölunda, det är nya beslut och nya funderingar. Vi har tränat och spelat bra under försäsongen men det är inte mer än så, det är nu det börjar, säger Janne Karlsson.

Du har sagt att det känns bra att börja borta?
– Jo, oavsett vilka vi möter så är det skönt att börja med bortamatch eftersom det tar bort lite av trycket på något sätt. Det blir lite mer avslappnat.

Brukar det vara en stor omställning att gå från försäsong till grundserie?
– Vi brukar kunna hantera det bra, men vi spelar i helt ny liga som vi aldrig varit i tidigare, så i år vet vi inte hur det blir.

Få förhandstips placerar Växjö Lakers bland de åtta bästa lagen i elitserien. Som nykomling blir det naturligt att slå ur underläge.

Det gäller både i serien och borta mot Frölunda under tisdagen.

– Visst slår vi ur underläge, det ser man på hur alla tippar oss i tabellen. Det kommer att bli tufft och det gäller att komma in i det hela, men jag kan inte se att vi kunde ha gjort något annorlunda i förberedelserna oavsett hur det går mot Frölunda.

Växjö Lakers lag tas ut efter värmningen under tisdagen och det finns ingen förväntad frånvaro.

– Nej, det ska det inte vara, men det får vi se imorgon, säger Janne Karlsson.