Växjö Lakers goes NHL med Per Tengstrand
Publicerad: 2011-09-12

Under premiären av VIDA Arena då Växjö Lakers möter Linköpings HC kommer världspianisten Per Tengstrand att spela hockeyorgel.

Den 17 september spelas den första elitseriematchen i Växjös historia, och Växjö Lakers vill få NHL-stämning i VIDA Arena. Därför har hemmasonen Per Tengstrand, internationellt framstående konsertpianist, hockeyfantast och Växjöson, anlitats för att spela hockeyorgel under matchen.

– Växjö Lakers VD Anders Öman lade fram idén och för en hockeytokig konsertpianist var det en självklarhet att stolt tacka ja, säger Per.

Tengstrand, numera bosatt i USA, är taggad inför uppgiften.

– Jag går regelbundet på New Jersey Devils hemmamatcher och tycker att en bra hockeyorganist tillför en väldigt speciell stämning. Det gäller att vara personlig och välja stycken som kommenterar matchen lite, samtidigt som man aldrig skall vara i vägen för hemmaklacken, säger han.

Den 17 september blir det en heldag i VIDA Arena. Mellan 10.00 och 15.00 kommer det att vara öppet hus i arenan (med bland annat J18-premiären mellan Växjö Lakers och Nässjö HC på isen klockan 13.00) innan dörrarna stängs för att öppnas igen 16.00 då kvällspasset med höjdpunkten Växjö Lakers mot Linköpings HC äger rum.

Invigningsprogrammet drar igång redan 17.00 och det utlovas drag i Sveriges färskaste och modernaste ishockeyarena!

Per Tengstrand kommer att spela både under matchen och under öppet hus-tiden (klockan 12.30).

Redaktör Jonas Gustavsson