Inför Leksand – Växjö
Publicerad: 2019-10-05
Inför
I eftermiddag jagar Växjö sin första bortavinst för säsongen då man gästar SHL-nykomlingen Leksand.

Ny helg, vilket innebär ny SHL-match. Under lördagen gästar Växjö SHL-nykomlingen Leksand där Lakers går för tre poäng och sin första bortavinst för säsongen.

Under torsdagskvällen åkte Växjö på ny förlust då rivalen Malmö blev försvåra och kunde vinna med 4-1 efter två mål i tom kasse. Redan i eftermiddag har Lakers chans att bryta förlustsviten då Leksand väntar på bortaplan.

Leksand inledde säsongen fint och låg i toppen av tabellen efter några omgångar. Nu har man halkat nedåt i tabellen efter endast en vinst på sina fyra senaste matcher där man senast föll hemma mot Frölunda med 2-4 och dessförinnan med 3-5 borta mot Rögle.

Det är två lag som kommer med två raka förluster inför dagens match lagen emellan. Ett av lagen kommer bryta sin förlustsvit i eftermiddag medan den andra kommer utöka sin negativa trend. Således en ny viktig match för lagen, framför allt Växjö som ligger sist i den unga tabellen.

Senast Leksand var uppe i SHL (säsongen 2016-17) möttes Växjö och Leksand fyra gånger där Lakers gick som vinnande ur striden i tre av matcherna. Båda matcherna i VIDA Arena slutade 4-1 till hemmalaget. I den första bortamatchen föll Växjö med 1-3, men i den andra, som också är det senaste mötet lagen emellan, vann Lakers med utklassningssiffrorna 6-0!

Under de senaste mötena i Leksand har det blivit mycket mål där bland annat Växjö vunnit med hela 6-0 och 6-1, men också förlorat med 3-6 och 4-6. Det återstår att se om vi får ett nytt målkalas under lördagseftermiddagen. Oavsett vad så går Lakers för tre viktiga poäng i Leksand under lördagen.

Dagens match spelas i Tegera Arena, Leksand, med nedsläpp 15.15.

Timmy Renud