J18: Helgsummering
Publicerad: 2019-03-10
J18
Växjös J18-lag avslutade serien i helgen med två matcher. Lakers lyckades vinna båda matcherna och därmed spela hem sex väldigt viktiga poäng, vilket betyder att laget slutar sjua i tabellen.

I helgen spelades J18 Allsvenskan Södra sina sista gruppspelsmatcher där Växjö vann båda sina matcher med klara siffror.

Nollade Almtuna

Under lördagen gästade Almtuna i en viktig match i kampen om det sista strecket. Växjö öppnade starkt målmässigt och ledde med 2-0 efter den första perioden. Målen gjordes av Ivar Kjellsson och David Chronvall.

I den andra perioden duggade utvisningsminuterna tätt och båda lagen fick chansen i numerärt överläge flera gånger om. Trots det slutade mellanakten mållöst.

Almtuna skapade mängder av målchanser i den tredje perioden, och vann bland annat skotten med 14-5, men lyckades inte överlista Lucas Olander i Växjös mål. Olander svarade för en strålande insats och motade samtliga 30 skott som han fick på sig. Henrik Hallberg fastställde slutresultatet till 3-0 i tom kasse med endast två sekunder kvar av matchen.

Vinst mot AIK efter 4-0 i sista perioden

Under söndagen gästade AIK i Växjö Ishall. Hugo Brandi gav Lakers ledningen redan efter två minuters spel. Stockholmslaget kvitterade dock drygt tio minuter senare.

Den andra perioden var, precis som den första, väldigt jämn och slutade oavgjort, denna gång utan några gjorda mål.

I den tredje perioden exploderade hemmalaget fullständigt. Henrik Hallberg sköt 2-1 efter drygt åtta minuters spel, David Chronvall gjorde 3-1 på straff några minuter senare innan samme Hallberg och Gustav Kapborg skickade in ett varsitt mål i tom kasse. Kapborgs 5-1-puck tillkom dessutom i numerärt underläge.

I och med de två vinsterna i helgen, och sex välbehövliga poäng i på kontot, slutar Växjö sjua i tabellen tre poäng före åttan Malmö och fem poäng före nian Almtuna.